(NaturalNews) Конвенционалните земеделски практики унищожават почвата, произвеждат храна с лошо качество и изсипват тонове нежелани химични вещества в околната среда. Използването на ГМО, токсични пестициди и антибиотици представляват опустошителни последици за човешкото здраве. За щастие, на индивидуално ниво има едно просто решение на много от тези опасни здравословни проблеми.

 Представете си как се наслаждавате на свежи кълнове (всеки ден), пълни с незаменими аминокиселини, антиоксиданти, както и много други хранителни вещества за повишаване на имунната система. Отглеждането на кълнове у дома е лесно и евтино.

 

6 начина, с които закритото органично градинарство може да подобри живота ви

1. Намаляте сметката си за храна: С растящите цени на горивата, суша и бедни земеделски добиви изглежда, че не се вижда края на повишаващите се цени на хранителни стоки. Но, има отговор. Знаете ли, че семената могат да умножават 7-15 пъти теглото си. С други думи, можете да получите много храна за жълти стотинки на килограм – при отглеждане на своя собствена храна.

2. По-голяма хранителна стойност: Конвенционално отглежданата продукция е бедна на хранителни вещества и е пълна с токсични химикали, които разрушават човешкото здраве. Органичните кълнове имат по-голяма концентрация на протеини, витамини и минерали, ензими, РНК, ДНК и биофлавоноиди в сравнение със зрялата версия на растението.

3. Екологично чисти: Когато отглеждате 100% органични кълнове  вие никога не трябва да използвате пестициди, синтетични торове, дезинфекционни средства или всякакви други причиняващи рак химикали. Собствена вътрешна градина е най-добрият начин за постигане на сигурността на храните.

4. Бързо и лесно. Дори и в студени климатични условия всеки може да се наслади на прясна, свежа храна – 365 дни в годината.

5. Подобряване на имунната ви система. Отглеждането на собствени кълнове може да достави огромно количество ензими за подобряване на храносмилането и имунитета. Не забравяйте, че без ензими  няма живот.

6. По-добре за околната среда. Отглеждането на ваши собствени пресни кълнове драстично ще намали разходите за гориво, свързани с конвенционално отглеждани селскостопански продукти.

Източник: http://www.naturalnews.com/043540_sprouts_digestion_immunity.html#ixzz2quxA1oiK

Автор: Jonathan Landsman

Превод от английски на български

 

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *