Комарите предпочитат някои хора пред други. Поради последните опасения за насекоми, носещи заболявания, като вируса Зика, вируса на Западен Нил и малария, избягването на ухапване от комар е по-важно от всякога. Седяли ли сте някога до някой, който не е забелязван от комарите и те не го атакуват и хапят? Как можете да се „маскирате“, за да предотвратите ухапване от комар?

Как комарът идентифицира своите цели?

Основният начин комарът да идентифицира целта си е чрез усещане на химични секрети от тялото, като например въглероден диоксид и други секрети. Хората, които отделят повече въглероден диоксид ще привлекат повече комари.
А комарът може да усети екскреция на въглероден диоксид от 50 метра далечина. Комарите също са привлечени от отделянето на амоняк, млечна киселина и пикочната киселина.По-често къпане и смяна на чорапите, може да предотврати ухапване от комар

Къпането и измиването на секретите по тялото ви помага да се избегне ухапване от комар. Също и честа смяна на чорапите може да помогне. Било е доказано с изследвания, че мръсните чорапи привличат комари.

Не на алкохол и парфюм

Също така, изглежда, че комарите са привлечени към хората, които пият алкохол. Това може да се дължи на захарта в напитките, която се отделя през кожата. Това би могло да бъде същата причина за някои хора, които твърдят, че яденето на банани, привлича към тях комари. Това не е доказано, но също може да бъде причинено от екскретиране на захар. Парфюми, особено тези със силни флорални нотки, са привлекателни за комарите.

В допълнение към химикалите, комарите са чувствителни и към температурата на тялото на човека.

Ето защо можете да откриете, че комарите са по-привлечени към вас след усилие или физически упражнения.

Кръвна група играе роля в привличането на комарите

Установено е, че хората, които имат кръв тип O, имат два пъти повече ухапвания от комари, от тези с група A.

Тегло и размери като фактори в привличането на комарите

Колкото по големи сте по размери, толкова по-лесно е за комарите да ви усещат отдалеч.

Носете светли дрехи

Комарите са привлечени от дрехи в светли цветове. Изглежда, че синьото е любим цвят на комарите, според изследване.

Автор: Melanie Grimes

Източник: http://blogs.naturalnews.com/people-attract-mosquito-bites/

One thought on “Защо някои хора са предраположени към ухапване от комар повече, отколкото други?”
  1. Чета всички статии, публикувани тук и много от тях са доста полезни за мен. Интересува ме живо темата за комарите, но виждам противоречие -цитирам:“носете светли дрехи“, а под това, че те се привличат именно от тези дрехи! Обяснете ми, моля! И още статии за ухапването от комари бих искала да прочета. Аз съм 0 кръвна група и нито един комар не ме е ухапал през целия ми живот! Дъщеря ми е кръвна група В и е доста чувствителна към ухапване от комари. Само един комар да има на света, той ще я ухапе!

Напиши коментар

Добави обява

×
×