(NaturalNews)

Аптеките насърчават лекарства за памет и повишаващи настроението. Това е ерата на незабавното удовлетворение с огромен дебат за етиката на маловажни лекарства за почти всичко.

Лесният начин за излизане, както добре знаем, никога не е най-добрият изход. Моменталното решение на всичко е малко съмнително в лицето на древна, бабешка мъдрост особено за тялото, ума и душата.

Включване на Орехи

Орехите са със същата форма като човешкия мозък. И така, какво е новото тук? Смятани за върховна суперхрана, орехите сега се сервират като лекарство за мозъка поради много причини, не на последно място от които е, че те са изпълнени с омега-3 мастни киселини, крайно необходими мастни киселини за запазване нормалното функциониране на мозъка.

Изследване казва, че нисък прием на омега-3 може да бъде свързано с депресия и когнитивна дегенерация. Следователно яденето на шепа орехи редовно може да запази духа и да поддържа сивите клетки в добро състояние. Нещо повече, орехите са известни с това, че повишават нивата на мелатонин с цели три пъти, насърчавайки освобождаване от безсъние. Така че, ако сте уморени от броенето на овце през нощта и бихте се зарадвали на добър сън, обмислете приемането на няколко ореха, като закуска преди лягане.

Орехът също се счита за вид елексир за сърцето – намалява холестерола и подобрява здравето на сърцето. Тази ядка е една електростанция на хранителни вещества – манган, мед, желязо, калций, фосфор – нещата за добро, здраво и щастливо тяло. Орехите съдържат повече антиоксиданти, фолиева киселина и витамин Е, отколкото всяка друга ядка, и по-специално черните орехи имат най-високо съдържание (сред ядките) на аминокиселина, наречена аргинин, която е от съществено значение за клетъчното деление и синтеза на протеини.

Орехите са пълни със здравословни постни протеини, полиненаситени мазнини и са източник на полифеноли. Орехите са лесни за включване в дневния хранителен режим. Ако яденето на една шепа ядки на ден не е нещо което правите, можете да ги слагате върху овес, салати, паста и оризови ястия или открийте и споделете нови здравословни начини на ядене на тази вкусна ядка.

Разумно е да се приеме, че здравословното хранене е лекарство за душата и тялото – вашият билет за здравословен рай, взимайки всичко във вашите собствени ръце.

Терминът хранителна аптека всъщност е препратка към нещо истинско – добре поддържан кухненски килер, в който има лечебни храни с отговори за много заболявания, а не само за обикновена настинка.

Източник: http://www.naturalnews.com/040837_walnuts_healthy_nuts_brain_food.html#ixzz2WocCmvnl

Автор: Nanditha

Превод от английски на български

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *