Кашлицата е неприятна за вас, както и за всички наоколо, както физически, така и по друг начин. Но какво можете да направите за облекчение, ако не искате да взимате медикаменти? Едно от най-добрите холистични лекарства за настинка или възпалено гърло е ананас.

Защо ананас?

Ананасът съдържат витамин С, манган и бромелаин, ензим, който се бори с възпалението. Това предотвратява образуването на кръвни съсиреци и подобрява храносмилането. Той има антивирусни, противовъзпалителни и антибактериални свойства. Взети заедно, тези компоненти могат да успокояват кашлицата и дихателните пътища и се борят с инфекциите.

Ползи от другите съставки

Мед

Медът може по-ефективно да успокои кашлица, отколкото фармацефтичните медикаменти. Той е богат демулсент, с висок вискозитет и лепкавост, върши невероятна работа на успокояване на тези раздразнени лигавици.

Джинджифил

Джинджифилът работи като отхрачващо средство, помага да разхлаби и експулсира лигавицата от белите дробове. Тя също може да спре болки в гърлото, което може да предизвика кашлица.

Лют червен пипер

Лютият червен пипер е аналгетик, който намалява усещането за болка чрез блокиране на субстанция Р, компонент, който предава усещане на мозъка. Ако имате кашлица, защото гърлото ви гъделичка или боли, пиене на чай може да намали чувствителността и да намали кашлицата.

Сироп за кашлица – рецепта

Съставки:

  • 2 дебели филийки пресен ананас
  • 1 супена лъжица мед
  • ½ ч.л. лют червен пипер *
  • Парче пресен джинджифил (с размер на палец), обелен и нарязан
  • 1 лимон – изстискан

Инструкции:

-Нарежете ананаса, включително и ядрото, което е не само хранително, но и здравословно.
-Смесете всички съставки в блендер или кухненски робот и пасирайте до получаване на гладка смес.
Съхранявайте в хладилник и приемайте по необходимост.

Автор: Cooper

Източник: http://blogs.naturalnews.com/drink-1-tbsp-diy-syrup-day-prevent-viral-attacks-body/

Напиши коментар

Добави обява

×
×