черен-дроб-човешко-тяло

Черният дроб е най-големият вътрешен орган в тялото. Този орган има толкова много важни задачи. Някои от тях включват обработка на хранителни вещества, лекарства, хормони, както и подпомагане на предотвратяването на инфекции чрез премахване на бактерии и токсини от кръвта. Теглото му е около 2,5 % от общото телесно тегло и е разположен от дясната страна на стомаха. Той е защитен от гръдния кош, така че не можем да го докоснем или почувстваме. Този орган е съставен от два големи дяла от дясната и лявата страна. Черният дроб се подпомага от жлъчния мехур и панкреаса, за да изпълнява функциите си, което включва храносмилането, усвояването и обработката на храната. Заедно с ролята си в храносмилателния тракт, черният дроб филтрира кръвта, преди да пътува до останалата част на тялото, метаболизира всички лекарства, които приемаме, и произвежда протеини за здравето на нашата кръв.

Колкото и да е важен черният дроб, има редица неща, които могат да нарушат функционирането му. Някои от тези състояния включват хепатит, който е възпаление на черния дроб, рак, цироза, която оставя трайни белези, чернодробна недостатъчност и камъни в жлъчката, само за да назовем няколко. Тази дисфункция може да се дължи на генетика, вируси, употреба на алкохол и затлъстяване. Признаците, че черният дроб не функционира добре, включват жълтеница (пожълтяване на очите и кожата), тъмна урина, хронична умора, лесно натъртване, болки в корема, сърбеж по кожата и подуване на краката и глезените. Факторите, които могат да изложат човек на повишен риск за тези симптоми, включват незащитен секс, диабет, затлъстяване, употреба на алкохол, наркотици, инжектирани с игли, и татуировки или пиърсинг. Важно е да се установи причината и степента на увреждане на черния дроб, по някой от тези признаци. Употребата на алкохол възпалява черния дроб и прекомерното пиене води до образуване на белези. Лечението се определя от тези резултати, но винаги започва с промени в начина на живот, включително спиране на употребата на алкохол и отслабване.

Има много подходи, които могат да подобрят здравето на черния дроб. Това започва с детоксикация на черния дроб. Една от основните задачи на черния дроб е да освободи тялото от токсини, така че е важно да няма алкохол, дим или прекомерно количество захар, включително захароза и фруктоза. Млечният трън е свързан с подобряване на здравето на черния дроб. Това билково лекарство може да помогне за намаляване на възпалението. Зеленият чай и витамин Е също са полезни. Куркуминът също може да помогне за защитата на черния дроб. Лесно е да се възползвате от това, което тялото ни може да направи, особено когато не виждаме, че тези функции се случват. Не приемайте за даденост това, което вашият черен дроб може да направи и какво трябва да направите. Тъй като работи в мълчание, този орган е от решаващо значение за нашето здраве. Не токсифицирайте детоксикиращия орган в тялото си.

Автор: everybodysfit

Източник: naturalnewsblogs.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *