(NaturalNews)

Ключът за свалянето на наднорменото тегло и постигане на стройната фигура, за която винаги сте мечтали, може да бъде толкова просто като яденето на повече бактерии. Ново изследване на Вашингтонския Университет в Сейнт Луис е открило, че поддържането на здравословна и балансирана чревна флора – това са полезните микроби, които естествено обитават вашия чревен тракт – може да помогне за предотвратяване на наддаване на тегло и борба със затлъстяването, което сега поразява повече от една трета от всички американци.

Д-р Джефри Гордън и колегите му са направили това важно откритие след наблюдаване на последиците от чревни микроби имплантирани в няколко групи на мишки без патогени. Студентката Ванеса Ридуара от Университета, която работи заедно с д-р Гордън за проучването, взема чревни бактерии от четири двойки близнаци, всяка от които включва един затлъстял и един слаб брат/сестра. Един чифт от близнаците е бил идентичен, което има за цел да изключи всякаква възможност, че разликите в теглото може да се наследяват по някакъв начин.

Екипът трансплантира чревни бактерии от тези осем субекта в червата на млади мишки, които са специално отглеждани да нямат свои собствени естествени бактерии, и са гледани за разлики в това как тези мишки се развиват във времето. В края на краищата, е било отбелязано, че мишките, които са получавали чревни бактерии от субектите с наднормено тегло са склонни да получат по-наднормено тегло, отколкото другите мишки, но също и да претърпяват някои сериозни метаболитни промени, които ги правят значително по-болнави.

Това което помага за допълнително доказване, че бактериалният източник прави всичко различно е фактът, че всички мишки ядат същото количество храна, и все пак само тези, имплантирани с наднормено тегло бактерии, наддават тегло и влошават здравето. Експертите твърдят, че причината е, че хората с наднормено тегло са склонни да имат по-малко разнообразен спектър от полезни бактерии в червата си, докато по-стройните хора притежават бактериални вариации и необходим баланс, за да се поддържа правилно и здравословно тегло.

Излагането на хората с наднормено тегло към нови бактериални състави може да им помогне да отслабнат

Но констатациите не спират до тук. След изпълнението на тази първа серия от експерименти, екипът решава да постави мишки от двете групи, по-слаби и по-пълни заедно в клетки, за да се наблюдава как кръстосаното излагане на различни бактериални профили може да повлияе на здравето на мишките и теглото. За тези, които не са наясно, мишките са склонни да ядат изпражнения, които съдържат чревни бактерии и други маркери на чревен състав.

Не е било изненадващо, че това групиране на мишките и полученото излагане на различни бактериални профили довело до явление, наречено бактериална смяна, в която бактериите от всяка от мишките се комбинират едни с други за създаване на нови бактериални профили. Но това, което идва като изненада е фактът, че бактериите от по-слабите мишки нахлуват в червата на мишките с наднормено тегло, като предизвикват положителни промени в теглото и метаболизма.

„Изглеждаше като, че имаше потенциални свободни работни места“, обясни д-р Гордън за очевидния дефицит от бактериални профили на мишките с наднормено тегло. В същото време, положителните промени, наблюдавани при мишките с наднормено тегло не са реципрочни с по-слабите мишки, което означава, че въвеждането на бактерии от мишки с наднормено тегло не води до никакви отрицателни промени в по-слабите мишки.

Според Майкъл Фишбах от Университета на Калифорния, Сан Франциско, който не е участвал в изследването, но говори пред Ню Йорк Таймс за него, тези открития осигуряват „най-ясното доказателство до момента, че чревните бактерии могат да са причина за затлъстяване.“ Прибавяйки към това мнение, д-р Джефри С. Флайър от Харвардското Медицинско Училище заявява пред репортерите, че констатациите, които бяха публикувани наскоро в списание Наука, са „доста впечатляващи.“

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Jonathan Benson

By admin

One thought on “Здравословни бактерии в червата предотвратяват затлъстяване: Проучване”

Напиши коментар

Добави обява

×
×