(NaturalNews)

Билките са показали, че имат много ползи за здравето. Билката чубрица се използва в много европейски и американски рецепти. Тази билка е от семейството на ментата и съдържа много витамини. Тя може да бъде използвана в мариноване, салати и подправяне на месо. В допълнение към консумирането на билката в храната, чубрицата се използва и в  медицината.

С какво чубрицата помага за цялостното здраве

Чубрицата се използва за лечение на редица заболявания, включително главоболие, колики, кашлица и стомашни разстройства. Тази билка може да се използва за лечение на състояния, които влияят на пикочните пътища и дори туберкулоза. Когато се приготви в чай, чубрицата може да се използва за борба с грипа. Може да се добави малко захар за сладък вкус. Всичко, което трябва да направите, е да взимате по една чаена лъжичка от тази смес на всеки час и ще се почувствате по-добре за нула време. Ако имате лоша кашлица, можете да добавите щипка чубрица към чай от касис. След пиенето на тази смес, ще забележите как кашлицата изчезва за кратък период от време. Чубрицата също има много различни приложения в медицината. Листата и стръковете на това растение показват антиоксидантни свойства и също са богати на фибри. Може да се използва, за да помогне на хората да намалят лошия холестерол и да повишават нивата на добрия холестерол в организма. Това растение съдържа голямо количество витамин В, желязо, калций и цинк.

Помощ за имунната система

Чубрицата има много свойства, помагащи в борбата с гъбични инфекции. Тази билка има също и антибактериални свойства, които са полезни за борбата с бактерии като Е. коли и бактерии Bacillus. Чубрицата също така помага за регулиране  нивата на гама аминомаслена киселина (GABA) в мозъка, която помага на тялото да се справя със стреса. Ако дете страда от дихателни проблеми, то може да се изкъпе във вана с чубрица и някои други билки. Това ще спомогне за отваряне на дихателните пътища и ще позволи на детето да диша спокойно.

Направете чубрицата с добър вкус

Има няколко начина да направите вкусна тази билка. Прясната чубрица е страхотна за гарнитура за салати. Тази билка може да се използва за направата на чай. Може да се добави към много различни видове супи и сосове. За тези, които обичат пикантни храни, чубрицата може да се използва като подправка за пиле, риба и месо. С добавените ползи за здравето, тази билка е чудесна за готвене.

Естествен лек

Вместо да се използват много различни видове лекарства с неизвестни странични ефекти, чубрицата може да се използва за лечение на много различни видове заболявания. Тя е натутрална и има страхотен вкус. Чубрицата е чудесна билка за лечение на много различни заболявания.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Yanjun

Превод от английски на български

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *