Зелен сок за детоксикация на тежки метали

В последните години тежки метали като олово, алуминий, кадмий и живак влизат в нашето тяло чрез замърсената храна, която ядем, въздуха, който дишаме или водата, която пием. Дори нашата кожа е в състояние да ги абсорбира в кръвта ни.

Тежките метали и токсини могат да предизвикат сериозни здравословни проблеми като сърдечни заболявания, проблеми с щитовидната жлеза, деменция, безплодие или вродени дефекти. Добрата новина е, че има няколко храни, които естествено се свързват или заменят тези тежки метали и ги премахват от тялото.

Съставките

Кориандър

Кориандърът е изключително ефективен в отстраняване на тежки метали, като алуминий, олово и живак от кръвта. Според Д-р Робърт Аткинс 400 мг кориандър на ден може да изхвърли всички тежки метали само за 2 седмици.

Магданоз

Магданозът е пълен с калций, магнезий, витамин С, цинк, влакна и хлорофил. Всички тези фитонутриенти изместват тежките метали, особено живак и олово. Магданозът също помага да се поддържа естествената система за детоксикация и подкрепя черния дроб да работи по-ефективно.

Хлорела

Хлорелата е силен агент, който пречи на тялото да погълне отново тежките метали и токсини отстранени от кориандър или магданоз. Тя е с високо съдържание на витамин A, C, магнезий и цинк за подпомагане на естествената система за детоксикация на организма.

Зелен сок за детоксикация на тежки метали (1 порция)

1 чаша филтрирана вода
¼ чаша пресен кориандър
¼ чаша магданоз
½ чаена лъжичка чиста органична хлорела на прах
Измийте всичките съставки. Постарайте се всички съставки да са органични, за да се избегне въвеждането на повече токсини в тялото.

Добавете всички съставки в блендер и разбийте. Пийте този сок веднъж дневно в продължение на 1 до 2 седмици, за да очистите напълно тялото си от тежки метали.

Няколко съвета как да се избягват тежки метали

Яжте само безопасни морски дарове. Рибите могат да поглъщат живак и други замърсители от водата, в която живеят.
Посъветвайте се с вашия стоматолог да замените пломбите от амалгама, които с течение на времето започват да освобождават живак.
Попитайте за ваксини без Thimerosal. Той е консервант на базата на живак.
Пийте филтрирана вода.
Стойте далеч от индустриални зони.
Ползвайте безоловна боя.
Ползвайте органични козметични продукти или да се опитайте да си направи свои домашни продукти.

Автор:  Amy Goodrich

Източник: http://blogs.naturalnews.com/green-heavy-metal-detox-juice-recipe/Вашият коментар