“Златната” смес – куркума и мед – най-добрия и най-силен естествен антибиотик

“Златната” смес от куркума и мед е един от най-добрите естествени антибиотици в Аюрведа, който е на разположение на нашата планета. Тя има много силни и лечебни свойства. Не само убива бактериите и вирусите, но тя стимулира имунната система, подобрява храносмилането, действа противовъзпалително и укрепва тялото.

Това е перфектното лечение за грип, простуда, заболявания на дихателните пътища, стомашно неразположение и дори може да се използва за облекчаване на сезонни алергии.

А най-хубавото … за разлика от химическите антибиотици, този естествен антибиотик не вреди на вашите приятелски бактерии в червата, дори повишава тяхната активност.

“Златната” смес

Съставки

  • 100 грама суров мед
  • 1 супена лъжица куркума на прах
  • Щипка черен пипер за увеличаване силата на куркумата
  • 1 чаена лъжичка настъргана кора от лимон (по желание)

Смесете всички съставки, докато сместа стане гладка.
Поставете в стъклен, херметичен буркан.
Сместа може да се съхранява до 2 седмици в хладилника.

Изхвърлете сместа, ако започне да придобива метален вкус.

Как да я използвате?

Ако имате проблеми с жлъчния мехур, не трябва да приемате това лекарство, тъй като може да предизвика контракции на мускулите на жлъчния мехур. Ако сте на някои медикаменти, имате ниско кръвно налягане или ниско ниво на кръвната захар, свържете се с вашия лекар преди да приемете този природен лек.

За борба с грип или настинка: Подгответе сместа, когато първите симптоми се появят. Първия ден взимайте по половин чаена лъжичка на всеки час през целия ден. На 2-рия ден, да вземайте половин чаена лъжичка на всеки 2 часа. На 3-тия ден, се взема половин чаена лъжичка 3 пъти на ден.

За подкрепа на имунната система или при алергии: Вземайте 1 супена лъжица всеки ден.

Дихателни проблеми: по 1 чаена лъжичка 3 пъти на ден.

Важно: Уверете се, че сместа остава в устата ви, докато се разтвори напълно. Ако не можете да понесете вкуса, я добавяйте към мляко, чай, шейкове или върху препечена филийка.

 

 

Източник: http://blogs.naturalnews.com/turmeric-golden-honey-mixture-best-strongest-natural-antibiotic/

Автор: Amy GoodrichВашият коментар