Сместа от мед и куркума, известна като „златна смес“, благодарение на своите жизненоважни за здравето свойства и външен вид, напомня за злато.

Куркума и мед, и двете имат силни противовъзпалителни и антиканцерогенни свойства, унищожават бактериите, които причиняват заболявания и насърчават естествените защитни сили на организма. Куркумата съдържа куркумин (полифенол – идентифициран като основен активен компонент), който се прилага в над 150 лечебни дейности.

Тази т.нар „златна смес“ е най-силният известен антибиотик.

Рецепта

Съставки:

  • 1 чаена лъжичка ситно настъргана лимонова кора
  • 1 супена лъжица куркума
  • 100 грама биологичен мед
  • 2 супени лъжици ябълков оцет
  • щипка черен пипер

Начин на приготвяне:
В купа смесете куркума, ябълков оцет и черен пипер. След това добавете лимоновата кората и накрая меда. Разбъркайте всичко добре, докато не получите хомогенна смес. Поставете сместа в стъклена купа и я съхранявайте в хладилника.

Тази златна смес укрепва имунитета, подобрява цялостното ви здраве и предотвратява рак. Взима се по една супена лъжица на дневна база. За да се получат най-добри резултати, лекарството се консумира сутрин.

За най-добър резултат сложете лекарството в устата си и го чакайте да се стопи напълно. След това преглътнете и изчакайте няколко минути, преди да пиете нищо друго.

Забележка

Направете това, особено ако страдате от хемофилия и хипертония, тъй като куркумата разрежда кръвта и понижава кръвното налягане.

Но, в допълнение към понижаване на кръвното налягане, куркума може да доведе до намаляване на нивата на кръвната захар. Хората, които страдат от диабет, трябва да се консултират с лекаря си.

 

Автор: Alijuina Herw

Източник: http://blogs.naturalnews.com

Напиши коментар

Добави обява

×
×