(NaturalNews)

По данни на Бюрото за трудова статистика в Съединените щати има около 87 000 зъболекари и трагично, повечето от тях никога не са учили за опасностите от амалгамите (пломби, базирани на живак). Почти половината от тези зъболекари все още поставят силно токсични живачни пломби в устата на нищо неподозиращи хора – време е да се говори повече за това престъпление срещу човечеството.

Зъболекарските амалгами изхвърлят около 30 тона живак във въздуха, водата и храната – всяка година! Бойд Хейли PhD, заслужил професор по химия в Университета на Кентъки, нарича живака „биохимична катастрофа в тялото“. Живачните пломби могат да причинят увреждане на мозъка; неврологични разстройства, плюс много други сериозни здравословни проблеми.

Конвенционално обучените зъболекари игнорират опасностите от живачните пломби

Очевидно, не всеки ще забележи отрицателния ефект от живачните пломби, но не се заблуждавайте за това, този токсичен тежък метал е биоакумулиращ в тялото. Колкото по-дълго живеете с живака – по-токсични ставате. И дори не си помисляйте за премахване на живачните пломби – освен ако не е направено от холистичен зъболекар, обучен в правилните протоколи за безопасност за екстракция.

През февруари 1998 г., група от най-добрите изследователи на живак в света обявиха, че живакът от амалгамите може трайно да увреди мозъка, бъбреците и имунната система на децата. Многобройни проучвания показват, че живачните пломби причиняват стомашно-чревни проблеми, нарушения на съня, проблеми с концентрацията, загуба на паметта, хронична умора, кървене от венците, плюс множество други нарушения в устата.

Средната пломба с живак изпуска около 34 микрограма живак дневно. Тези токсични пари проникват във всяка клетка на тялото ни – като в крайна сметка разрушават имунната система.

Какво трябва да се направи, преди да извадите плобите с живак от устата?

На първо място, и казвам това с уважение, ако вашият зъболекар е готов да извади живачните ви пломби (бързо), без оглед на подходящи предпазни мерки за безопасност – за вас и за зъболекаря ви – е време да си намерите друг зъболекар. Знаем, че излагането на живак причинява увреждане на мозъка и ако зъболекарят ви не ви защити по време на процеса на изваждане, значи зъболекарят ви не мисли трезво. Естествено, преди действителната процедура, би било добра идея да се следва здравословен режим на хранене – пълен с антиоксиданти като витамин C – за седмица (ако не и месец) – в зависимост от вашия индивидуален здравен статус.

Чрез личното ми проучване, бях благословен да са се срещна с Леонард Фацио, (моя личен зъболекар) – който ме научи на много неща за това: правилният начин да се определи коя амалгама да се извади първо – чрез „електрическо изпитване“; важността от стайна вентилация и процедури с кислород; изплакване с въглен – за минимизиране на заплахата от излагане на живак по време на процеса на пробиване и много повече.

Той е бил лично обучен от известния Хал Хигинс и продължава да разширява познанията си по този въпрос, както и всякакви, допълващи терапии и протоколи, предназначени за насърчаване на оптимално устно и общо здравословно състояние.

Отравянето с живак разрушава имунната система. Зъболекарските амалгами са с 50% живак и причиняват огромни щети на бъбреците, мозъка и централната нервна система. Опасностите (и истината) за живачните пломби са систематично потискани от правителствени здравни агенции и „модерната“ стоматология.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Jonathan Landsman

Превод от английски на български

By admin

3 thoughts on “Зъболекар говори за опасностите от живака”
  1. Това си е бомба със закъснител. Впоследствие децата на „пломбирани“ с живачни амалгами жени могат да родят деца с аутизъм, без да могат да разберат откъде им е дошло…

Напиши коментар

Добави обява

×
×