ивермектин-рак-алтернативно-лечение

Ивермектинът беше използван като алтернативно лечение по време пандемията от коронавируса (COVID-19) и сега изследователите казват, че лекарството може също да помогне в борбата с рака чрез засилване на имунния отговор.

Рик Алдерсън, пенсиониран работник в дъскорезница, е диагностициран с терминален рак на дебелото черво през ноември 2020 г. Той търпял агонизиращата болка в продължение на месеци. След консултация с гастроентеролог се открива голям тумор в ректума му. На Алдерсън и съпругата му е казано, че му остават само шест месеца живот.

Ив Алдерсън, съпругата на Рик, казва, че неговият онколог го е видял като „ходещ мъртвец“. Други лекари били против започването на лечение на Алдерсън поради възрастта му и тежестта на рака, но двойката не искала да се откаже.

Алдерсън започнал с 10 кръга лъчева терапия. Първоначално неговият карциноембрионален антиген (CEA), маркер за туморна активност, бил значително повишен при 480 нанограма на милилитър (ng/mL).

Месец по-късно започва химиотерапия. След това нивата на CEA скочили до 1498 ng/mL. По времето, когато Алдерсън започва лечение, неговият рак на дебелото черво е метастазирал и се е разпространил в черния му дроб, с 25 тумора.

В интервю за The Cancer Box, блог за диагностика на рак, Алдерсън споделя, че е започнал да изследва превантивни лекарства, което го е довело до ивермектин.

По-нататъшни изследвания показват, че ивермектинът вероятно би могъл да подобри ефективността на неговата химиотерапия и лъчева терапия, като данните също показват, че лекарството е относително безопасно.

През февруари 2021 г. Алдерсън започва да приема ивермектин. Десет дни по-късно нивата на CEA намалели до 184 ng/mL. До 7 април 20,7, а до 21 април до 13,9 ng/mL.

До средата на лятото нивата на CEA на Alderson намалели до нормалните граници. От 25-те тумора в черния му дроб са останали само три.

Алдерсън живял още две благословени години, преди да се поддаде на чернодробна недостатъчност поради прогресията на трите му останали чернодробни тумора.

Съпругата му е благодарна и добавя, че оцеляването му извън мрачните му прогнози се дължи на успеха му с ивермектин и флуороурацил, химиотерапевтично лекарство.

Ивермектинът има няколко противоракови ефекта

Д-р Алфонзо Гонзалес, онколог и старши изследовател в Националния автономен университет на Мексико, обясни, че има най-малко девет „перфектно дефинирани ракови цели, повлияни от ивермектин“.

Първите доклади за противораковите свойства на ивермектин са публикувани през 1995 г. По това време двама френски изследователи откриват, че спечеленото с Нобелова награда лекарство против паразити Ивермектин може да обърне резистентността към множество лекарства за туморите.

Ивермектинът е насочен към туморни стволови клетки, двигател на ракови тумори и рецидиви, и насърчава смъртта на рака. Установено е също, че лекарството засилва ефектите от химиотерапията и лъчетерапията.

Ивермектинът има широко въздействие върху имунната система, особено, че засилва имунната защита срещу рак. Освен това, той инхибира циклите на раковите клетки, като помага за предотвратяване на образуването на нови ракови клетки.

Ивермектинът също насърчава убиването на раковите клетки чрез индуциране на митохондриален стрес. Той също така помага за предотвратяване на оцеляването на рака, като предотвратява образуването на нови кръвоносни съдове, които транспортират енергия и гориво към раковите клетки, близо до раковите клетки.

Въпреки че няколко проучвания показват, че ивермектинът има впечатляващ потенциал като противораково лекарство, само няколко клинични проучвания са изследвали употребата на ивермектин при рак.

В едно японско проучване учените наблюдават трима пациенти с различни видове рак, рак на гърдата, костите и белия дроб, които приемат комбинация от ивермектин и други лекарства, включително противоракова хормонална терапия.

Ивермектинът е добавен последен в терапевтичната комбинация за двама от пациентите. Техните лекари наблюдават значителни подобрения в техните симптоми.

След добавянето на ивермектин, авторите на изследването съобщават, че „всички симптоми са облекчени“ при един пациент.

Що се отнася до другия пациент, на него е предписан ивермектин с други лекарства. След един цикъл на лечение той е достатъчно здрав, за да отиде сам до клиниката.

Ивермектин може да помогне за повишаване на имунитета

Д-р Питър П. Лий, председател на имуноонкологията в City of Hope, също е водещ изследовател в САЩ на ивермектин като имунотерапевтично лекарство за рак.

Конвенционалните противоракови терапевтици като химиотерапия и лъчева терапия се фокусират върху увреждането на ДНК на раковите клетки и тяхното убиване. За съжаление, тези лечения също убиват имунните клетки на пациента и потискат имунната му система.

Имунотерапията, от друга страна, е сравнително нова форма на противоракова терапия, която засилва имунната система на организма да се бори с рака. И въпреки че някои имунотерапии имат широк имуноукрепващ ефект, най-често използваните се фокусират само върху специфична подгрупа от имунната система.

Според Лий ивермектинът може да убива раковите клетки и да стимулира имунния отговор на гостоприемника или имуногенна клетъчна смърт (ICD).

Изследванията на Лий разкриват, че когато животински субекти мишки с рак на гърдата получават ивермектин, имунните клетки започват да се появяват в тумори, които преди това не са имали. Този процес е известен като превръщане на „студените“ тумори в „горещи“. Той обясни, че пациентите с горещи тумори имат „по-добри клинични резултати с по-нисък риск от рецидив и живеят по-дълго“.

Но по време на проучването туморите продължават да растат при мишки, на които е даван само ивермектин, което предполага, че само лекарството не е достатъчно. Лий предположи, че ивермектинът може да работи добре с инхибитора на имунната контролна точка анти-PD1, лекарство за имунотерапия.

След като мишките отново са инжектирани с ракови клетки, животните, чиито тумори били изчистени след тази комбинирана терапия, вече не образували нови тумори. Лий пояснява, че само ивермектин и пембролизумаб заедно могат напълно да изчистят метастазите и че първото може да не е толкова ефективно като самостоятелно лечение.

Изследователите изучават ивермектин като терапия за различни видове рак

Екипът на д-р Лий започнал клинично изпитване на ивермектин в комбинация с имунотерапия при жени с метастатичен рак на гърдата. Изследователите също така са открили, че ивермектинът е ефективен срещу други видове ракови клетки, което предполага, че допълнителни пациенти могат да участват в бъдещи изпитания.

Взаимодействието на двете терапии може да се дължи на „много сложен процес, зависим от времето, дозировката и лекарствените комбинации“.

Лий казва, че ивермектинът може да бъде „много мощно лекарство в контекста на наистина внимателно разработени имунотерапевтични комбинации“.

Д-р Катлийн Ръди, хирург за рак на гърдата, обучена в Memorial Sloan-Kettering Cancer Center, започва да изучава ивермектин, след като трима пациенти, с които се консултира, изпитали значително подобрение на състоянието си след приема на лекарството с други допълнителни терапевтични средства.

Първият пациент е с рак на простатата в стадий 4. Ракът се появил внезапно и след като изпробвал всички възможни лечения в рамките на девет месеца, лекарите му обявили, че му остават само три седмици живот.

Той започнва да приема ивермектин с други хранителни добавки. В рамките на два месеца неговият простатен специфичен антиген (PSA), потенциален маркер за тумор на простатата, станал незначителен.

След шест месеца метастатичните лезии на пациента започнали да изчезват. След по-малко от година Руди съобщил, че първият пациент е достатъчно здрав, за да ходи и да танцува три вечери в седмицата.

Същото се наблюдава и при другите двама пациенти.

Руди, която е раков хирург повече от 30 години, била впечатлена, защото никога не е наблюдавала това при един пациент, да не говорим за трима последователни.

Има и лекари, които са лекували рак с помощта на ивермектин, с различна степен на успех.

Д-р Дуенас-Гонзалес, лекар от Мексико, е предписвал ивермектин в частната си клиника. Той казва, че много от пациентите му също са били подложени на химиотерапия и че някои са забелязали намаляване на туморните маркери, след като им е даден ивермектин.

Според Руди ивермектинът е имал известна степен на противораков ефект при всеки вид рак, върху който е бил тестван.

Резултатите от изследването на Duenas-Gonzalez предполагат, че най-малко 26 различни клетъчни линии на рак на пикочния мехур, гърдата, дебелото черво, хранопровода, глиобластома, бъбреците, черния дроб, белите дробове, лимфома, яйчниците, панкреаса, простатата, стомаха и матката, реагират на ивермектин в лабораторни изследвания.

Автор: Zoey Sky

Източник: www.naturalnews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *