праскова-плод

Прасковите, нектарините, сливите, кайсиите и бадемите са тясно свързани овощни дървета с много подобни костилки. Във всички тези плодове, костилката трябва да бъде разбита, за да разкрие ядка с форма на бадем вътре.
Ядките на всички тези плодове съдържат високи концентрации на химикал известен като Лаетрил. Известен е също и като Амигдалин или витамин B-17. Изследванията показват, че Лаетрилът индуцира програмираната клетъчна смърт в раковите клетки, оставяйки здравите клетки. Това е нещо като природна химиотерапията, която за разлика от синтетичната не ви кара да страдате, а и най-важното – помага.

Лаетрилът работи, защото хранителното вещество действително се състои от четири отделни молекули: две от глюкоза, една от бензалдехид и една цианид. Последните два химикала са токсични, но са обвързани в една не-бионалична форма. Раковите клетки съдържат ензим, който здравите клетки не съдържат, известен като бета-глюкозидаза. Този ензим всъщност разбива съставните части на Лаетрилът и клетката е отровена от комбинацията на бензалдехид и цианид. Здравите клетки не се повлияват от този ефект, поради което те остават незасегнати.

След като конвенционалната медицина разбира, че тази естествена „химиотерапия“ наистина убива раковите клетки и дори не се изисква рецепта, бързо започва да я атакува, като разпространяват лъжи за опасности от Лаетрил. Агенцията по храните и лекарствата, дългогодишен враг на лечение чрез хранене, забранява Лаетрил през 1971 година. Силно токсични химиотерапевтични вещества, обаче, остават напълно законни и продължават да убиват стотици хиляди хора всяка година. Повечето хора, които „умират от рак“ всъщност са убити от химиотерапия и радиация, а не от самия рак. „Преживели рак“ са хора, които по чудо оцеляват след химиотерапия.

 

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор:  Mike Adams

By admin

One thought on “Изключителни факти: Прасковата съдържа ядка, която е лекарство срещу рак”
  1. Прасковите са уникални плодове. Лекувах депресия с тях и след няколко месечна консумация на праскови се чувствам много по добре. Препоръчвам на всички.

Напиши коментар

Добави обява

×
×