(NaturalNews)

След зачеването, детето се ражда в майката. От този момент нататък, всичко което консумира, пие, диша и мисли майката, се превръща в част от детето в нея. Въздухът, храната и водата на майката преминават към нейното ново любимо, сгушено в утробата.
Когато децата пристигат във външния свят, те може вече да са били изложени за месеци на различни водни замърсители, химически добавки за вода, проектирани и преработени храни и замърсители на въздуха.

Най-трудно е да се избегнат замърсителите във въздуха. Една здравословна околна среда е важна, защото този малък живот е по-уязвим към токсините. Като майки и бащи, ние имаме уникалната отговорност да защитаваме живота. Докато напълно порасналите възрастни  са в състояние да се справят с определени нива на токсини, същите нива на токсини създават по-големи рискове за много по-малкия и развиващ се живот.

Ужасяващо е да ставаме свидетели на мъртвородени и новородени, приведени в света с недъзи и предубедени заболявания.

Уважението към живота трябва да започне с желание за по-здравословна околна среда. Не могат ли хората креативно и конкурентно да съжителстват, без да унищожават света около тях?

Например, биха ли могли саждите от дизела да бъдат заменени с по-здравословни алтернативни форми на енергия?

Нашата потребност от енергия и пътуване не трябва да бъде процес на унищожаване на въздуха, който дишаме. Изобилстващият живот е по-важен.

Ново проучване установи, че животът в утробата може да бъде неблагоприятно засегнат от нещо лесно за пренебрегване в индустриалните държави – ​​дизелови газове. Проучването установило, че повишеното излагане на газовете от дизела в утробата повишава риска от сърдечна недостатъчност в началото на зрелостта.

Излагането на дизелово гориво в утробата увеличава удебеляването на сърдечната клапа

Изследователите получили данни от проучване, включващо мишки.

Докато животът на мишката е различен от живота на човека, механизмите на грижи в утробата са много сходни. Възрастните мишки предават своите въздух, храна и вода, почти както го правят хората.

В продължение на три седмици преди бременността, три седмици преди и три седмици след раждането, групи от мишки са били изложени на газове от дизел или филтриран въздух. Размерът на излагането е равен на количеството, което вдишват хората, живеещи в силно замърсени градове.
На 12 седмици всички мишки претърпяват операция, за да се изследват сърдечните последствия. Резултатите говорят.

Мишките, изложени на филтриран въздух, не показват признаци на сърдечно-съдови усложнения.

Възрастните мишки, изложени на отработените дизелови газове, показват малки признаци на сърдечна деформация.

Но мишките, изложени на дизел в утробата, показват удебелени сърдечни клапи и белодробна конгестия. Тази фиброза е пет пъти по-голяма в сравнение с другите групи! Тази фиброза на сърдечната клапа напряга цялата сърдечно-съдовата система, увеличавайки риска от сърдечна недостатъчност.

Крайната операцията оказва допълнителен натиск върху сърцата на мишките. Всички мишки умират, но тези, които са били изложени на газовете от дизела в утробата, умират по-бързо.

„Проучването показва, че сърдечно-съдовите заболявания при възрастни може да имат повече източници в развиващото се излагане към замърсяване на въздуха, отколкото се смята в момента“, пишат авторите.

Ролята на плацентата

Разсъждавайки допълнително, авторите смятат, че дизеловите изпарения променят начина на функциониране на плацентата.

„Плацентата играе важна роля в регулиране развитието на плода – кръвен поток, поток на хранителни вещества, пренос на кислород“, казва изследователят Уелди. „Всички те са необходими за развитието на плода.“ Когато плодът приема толкова замърсен с дизелови газове въздух и други токсини, той е ограничен, като се опитва да се развива в недохранена среда. Това „може да предразположи новия живот към сърдечно-съдови заболявания“, казва Уелди.

Това не са били единствените резултати. След операцията изследователите установили, че излагането на газовете от дизела в началото на живота променя възпалителния отговор на цитокините в белите дробове, когато мишките остаряват.

За да се защити живота, токсичните форми на енергия трябва да се заменят

Както показва тази оценка, излагането на дизел в утробата значително увеличава нивата на сърдечна хипертрофия, белодробна конгестия, миокардна фиброза и сърдечна недостатъчност.

Така че не е ли време за изход от коловоза и рутината и да започне да се инвестира в по-чисти енергийни решения? Може би е време да се вдигне забраната за производство на коноп в Америка и създаване на нови енергийни източници без токсичните изпарения? Може би е време да работим с природата за производство на енергия, вместо срещу нея?

Ако животът е важен за вас в утробата и извън нея, тогава например, начинът, по който виждаме, произвеждаме и консумираме енергия, като дизел, трябва да бъде променен.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: L.J. Devon

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×