(NaturalNews)

Ново изследване на неврологично заболяване, известно като болестта на Паркинсон, потвърждава това, което редица изтъкнати учени обясняват вече няколко години: главно, че пестицидите са пряка причина за това широко разпространено дегенеративно здравословно състояние. И докато наистина съществуват много други потенциални причини, задействащи Паркинсон, това очевидно  е най-важната причина и затова трябва да се разгледа по-сериозно в бъдеще, признават някои.

Всичко на всичко, 104 проучвания са били включени като част от новото преразглеждане, вариращи от излагане към плевели, гъбички, гризачи, пестициди за насекоми, както и химически разтворители. Някои от проучванията също така разглеждат неща, като близост до излагане на пестициди, независимо дали са във ферма или на продукция в магазин за хранителни стоки. Включени са също и анализи на излагане от питейна вода от кладенец и други източници.

След преглед на тази кохорта от научни изследвания, която датира още от 1975 г., учени от IRCCS University Hospital San Matteo Foundation в Павия, Италия, откриват, че като цяло излагането на пестициди е свързано с изумителните 58% повишен риск от развитие на болестта на Паркинсон. Публикуван в Списание Неврология, същият този преглед също така отбелязва, че въз основа на изследванията като цяло, този процент в действителност може да е по-висок от 80%.

„Благодарение на тази асоциация е имало и връзка между земеделие или живот във ферма, с Паркинсон „, обяснява д-р Емануеле Середа, водещ автор на новото изследване, в съобщение за пресата.

Колкото повече сте изложени на пестициди, толкова по-висок е риска от неврологично заболяване

Въпреки че д-р Середа и колегите му не са оценили специално метода на пестицидите, що се отнася до риска на Паркинсон – такива методи включват вдишване, проникване през кожата и пиене – те наблюдават много точна асоциация в зависимост от дозировката. С други думи, на колкото повече пестициди е изложен човек, има толкова по-висок риск от развитие на Паркинсон.

„Ние не проучихме  типът на излагане, като например дали съединението се вдишва или абсорбира през кожата и начина на приложение, като пръскане или смесване, повлиява за риска от Паркинсон“, каза д-р Середа. „Въпреки това, нашето проучване показва, че рискът се увеличава по начин, доза-отговор, ако продължителното излагане на тези химикали се увеличи.“

Според последните статистически данни, публикувани от Националната Фондация за Паркинсон, до 60,000 нови случаи на заболяването се диагностицират всяка година в САЩ. Паркинсон също е и 14-тата водеща причина за смърт в САЩ, което означава, че идентифицирането на причината за нея е от изключително значение . И благодарение на новите изследвания, сега имаме по-здрава основа, върху която да се застъпим срещу използването на опасни пестициди и други химикали.

„Мисля, че изследването действително е голям напредък в нашите научни познания за връзката между химически излагания и основни неврологични увреждания“, казва д-р Арк Карсън, професор в Университета на Тексас (UT) Училище за Обществено Здраве в Хюстън, цитиран от Medpage Today. „Това е първият доклад, показващ положителна връзка между не само инсектициди и хербициди, но също така и някои други разтворители-химикали, на които са изложени много хора и развитието на синдрома на Паркинсон.“

Източник: http://www.naturalnews.com/041034_pesticide_exposure_Parkinsons_disease_brain_function.html#ixzz2Y8COjzR2

Автор: Ethan A. Huff

Превод от английски на български

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *