(NaturalNews)

В свят, където храносмилателните проблеми беснеят, не е чудно, че хората отчаяно търсят средства за защита, които ще помогнат за техните чревни проблеми. Въпреки че не е просто, тези пет суперхрани могат да помогнат за почистване на „вътрешния боклук“, балансиране на бактериите и лекуване на всички направени щети, за да върнете вашите червата обратно към нормалното състояние.

Чесън

Чесънът е невероятна суперхрана, която значително може да промени вашата вътрешна екология със своите антибактериални, антивирусни и противогъбични свойства. Много просто, той помага за безопасното премахване на всички тези малки същества, които унищожават храносмилателната система.

Всъщност, Университетът на Вашингтон е потвърдил, че чесънът е далеч по-ефективен от фармацевтичните антибиотици в борбата с често срещана бактерия, известна като кампилобактер, която в момента заразява 2,4 милиона американци годишно.

Поддържане на червата чисти от тези вредни бактерии ще помогне за изцеление на храносмилателната система.

Кокосов кефир

Кокосовият кефир е по-малко известен, но въпреки това е мощна суперхрана.

Кокосовият кефир е прост процес на използване на кокосова вода в състояние на ферментиране, което я кара да гъмжи от милиарди полезни микроорганизми. Тези полезни бактерии помагат за балансирането на вашата вътрешна екосистема, което от своя страна улеснява храносмилането, усвояването на хранителни вещества и отстраняване на токсините.

В крайна сметка, ако искате да почистите вашите черва, изискването е – заселване с полезни бактерии. Приемането на 30 грама кефир сутрин по време на хранене и преди лягане е един чудесен начин да започнете.

Кисело зеле

Киселото зеле по същество е ферментирало зеле, което съдържа широк спектър от хранителни вещества и устойчив щам на пробиотици, и върши изключителна работа на почистване и „обзавеждане“ на червата с полезни бактерии, за да могат да лекуват и отново да работят ефективно.

Добавяйте го като салата на всяко хранене или творчески го включете в ястия, в които обикновено добавяте зеленчуци.

Алое Вера

Алое вера е много лечебно растение, на което повечето от ползите изглежда идват от гела.

Алое гелът съдържа активни съставки, които помагат за смекчаване на възпаления и блокират бактериите от заразяване на различни области на нашето тяло, включително и нашия храносмилателен тракт.  Също така се счита, че помагат за регенериране на клетки за по-бързо заздравяване на рани, което е жизнено важно за лечението на червата след като вече са настъпили значителни щети.

Гелът от алое също показва обещаващи резултати при лечение на стомашни язви. Според проучване в Световен Журнал по Гастроентерология през април 2006 г., когато се прилага вътрешно, алое гелът намалява възпалението на стомаха и генерира изцеление на язви при мишки.

Сангре де Драго

Сангре де Драго (Драконова кръв) е червен сок от дърво като латекс, който идва от дървесните видове Кротон в Амазонските тропическите гори. Този лекарствен сок е бил използван за различни заболявания, включително язва на стомаха и червата.

Двата основни фитохимикала, отговорни за неговите лечебни свойства са алкалоид, известен като Таспин (документиран като противовъзпалително, анти-туморно и антивирусно средство) и лигнан, известен като диметилкедрусин (dimethylcedrusine), който играе централна роля в способностите на Сандре де Драго за зарастване на рани.

Когато се намазва върху стерилна плоча и се остави да изсъхне, и след това се залива с Ешерихия коли (E. coli) бактерии, се установява, че бактериите бързо умират в присъствието на Сандре де Драго.

Чистите черва могат да създадат чиста сметка за здравето

Осемдесет процента от имунитета ни, и обратно, 80 процента от нещата, които не вървят добре, започват в червата. Това е може би най-важният фактор, който трябва да се вземе предвид при вземането на решение за почистване на вашето здраве.

Започнете с тези пет суперхрани и продължете да добавяте към вашия арсенал, за да запазите червата си пълни с полезни бактерии.

Моите черва казват да го направя.

Източник: http://www.naturalnews.com/040956_superfoods_intestinal_health_healing.html#ixzz2XN9tRVDT

Автор: Derek Henry

Превод от английски на български

By admin

One thought on “Излекувайте червата с тези пет суперхрани”
  1. ♡ ℒℴve ♡♥.•*.`*•♫ ♡ ℒℴveПолезна информация ♡♥.•*.`*•♫.♥.•*.`*•♫.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *