(NaturalNews)

За организма е от съществено значение да остане хидратиран чрез достатъчно количество течности ежедневно, тъй като тялото губи вода по начини, с които не много хора са наясно. Например, според клиниката Майо, „Всеки ден губите вода чрез дъха си, изпотяването, урината и изхождането. За да функционира правилно, тялото ви трябва да запълни своето водоснабдяване чрез консумиране на напитки и храни, които съдържат вода.“

Не е необичайно за хората да пренебрегват факта, че водата се губи чрез дъха и потта или да си мислят, че хидратацията има значение единствено, когато ожаднеят или извършват физически упражнения.

Топ изненадващи причини, които могат да доведат до дехидратация

На практика, има редица изненадващи причини, които могат да доведат до дехидратация. Ето поглед отблизо.

1) Диабет

Хората с диабет обикновено правят чести пътувания до тоалетната, част от процеса на отърване от допълнителната глюкоза чрез уриниране. Те трябва да са по-съпричастни към консумирането на повече течности, за да компенсират загубата.

2) Предменструален синдром (ПМС)

Робърт Коминиарек, сертифицирани семеен лекар в Охайо обяснява, че ПМС променя хормоните като естроген и прогестерон, като от своя страна, това влияе на нивата на хидратация. Освен това, жените с много тежък кръвен поток през това време, вероятно губят повече вода.

3) Стрес

Не е лесно да се избегне, но стресът е друг изненадващ фактор, който може да предизвика обезводняване. Заключението е, че твърде много от него активира хормоните на стреса, част от по-подробен процес в организма, който в крайна сметка въздейства на нивата на електролита и течностите.

4) Недостатъчно ядене на плодове и зеленчуци

Тъй като тези храни  имат по-високо съдържание на вода, недостатъчният им прием в диетата може да доведе до дехидратация.

Въпреки че водата се счита за идеална, тъй като е лесно достъпна и няма никакви калории, някои храни могат да вършат чудеса, за да сме хидратирани. На практика, храната съставлява около 20 процента от общия прием на вода, а плодове и зеленчуци, като домати и диня са най-малко 90 процента вода.

В допълнение към динята и доматите, други здравословни храни, които допринасят за хидратация включват ананас, ягоди, пъпеш, зеле и тикви.

Наличието на достатъчно течности в организма е от съществено значение, тъй като без достатъчни количества,могат да настъпят усложнения, вариращи от ниски нива на енергия и мигрени до дразнещи съществуващи състояния, като сърдечно-съдови заболявания и остеопороза.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Antonia

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×