В днешния забързан, зает и стресиращ свят повечето от нас не получават достатъчно сън. Липсата на сън може да съсипе здравето по толкова много начини – повишава нивото на стрес, води до увеличаване на теглото и хормонален дисбаланс.

За съжаление, повечето хапчета за безсъние нанасят повече вреда, отколкото полза в дългосрочен план. Така че аз открих няколко натурални метода, които да ви помогнат да спите по-добре.

Пийте сок от вишни

Изследванията показват, че от сок от вишни могат да се възползват хората с безсъние. Вишната е естествен източник на мелатонин, така че може да ви помогне да заспите по-бързо и да спите по-дълбоко.

Можете да си купите концентрат сок от вишна от магазините за здравословни храни и да го добавяте към чай (без кофеин, разбира се!). Една чаена лъжичка от този концентрат, добавен в чаша ментов чай ще ви даде достатъчно мелатонин. Освен това, вишната е богата на антиоксиданти, които се борят с възпаление, болки в ставите и подагра.

Освен това, можете да добавяте вишна и към вашите шейкове.

Най-добрите чайове за през нощта

Някои чайове, всъщност, може да ви успокоят и да ви помогнат да спите по-добре. Най-добрите чайове за качествен сън са – ментов чай, чай от лайка и чай от лимонена трева. Чувствайте се свободни да смесвате всички тези различни видове чай в една чаша. Чай от лайка има и други ползи, като регулиране нивата на естроген в организма.

Смесете една чаена лъжичка конценриран сок от вишна с някой от тези чайове и го пийте 2 часа преди лягане.

Избягвайте кофеин 6 часа преди лягане

Според изследванията, отнема около 6 часа, за да може кофеинът да се елиминира от организма. Така че избягвайте да пиете кафе и кофеин-съдържащи чайове в следобедните часове. Може би ще искате да намалите и сутрешния прием на кофеин, ако имате признаци на безсъние.

Не прекалявайте с добавки мелатонин

Прилагането на твърде много мелатонин може да наруши модела на съня ви на следващия ден. Може да ви накара да  спите през деня и да ви лиши от сън през нощта. Експертите препоръчват да се взема по-малко от 1 mg мелатонин. Така или иначе трябва просто да стоите далеч от тази добавка, защото тя най-често е достъпна само в 3 mg и 5 mg.

Изключете всички устройства 3 часа преди лягане

Изключването на телефон, лаптоп и телевизор 3 часа преди лягане е много важно. Тези устройства поддържат ума активен, което може да ви попречи да заспите.

Автор: Twain Yobra

Източник: http://blogs.naturalnews.com/drink-2-hours-bed-sleep-like-baby/

Напиши коментар

Добави обява

×
×