(NaturalNews)

Подправките могат да превърнат обикновенните скучни храни в кулинарни изкушения и това е първичната им употреба в модерения свят. Хората с интерес към храната, разбират как те подпомагат здравето, понякога като антиоксиданти, противовъзпалителни, анти-гъбични, антимикробни, или комбинация от някои или всички от тези качества.

Но не много осъзнават, че подправките също могат да помогнат за изгаряне на мазнините в тялото. Правилно, можете да използвате подправки, като ядете по-малко и стоите на страна от захари или рафинирани въглехидрати. Просто се уверете, че използвате органични билки. Закупуването им на едро е по-евтино.

Канела е във всеки списък на подправки за изгаряне на мазнини. Фактор може да е способността на канелата да стабилизира нивата на кръвната захар. Клинично доказано е, че помага за стабилизирането на нивото на кръвната захар при диабетици от тип II.

Използване на три грама дневно в продължение на осем седмици подобрява кръвната захар и нивата на липидите. След осем седмици, се забелязва загуба на тегло и по-нисък ИТМ (индекс на телесната маса).

Лесно е да се добави канела към кафе или чай, шейкове, или да се използва в готвенето.

Кардамон е друга подправка, която върви добре с кафе или чай. Най-добре да си купите пресни биологични семена от кардамон и да ги смелите на фин прах.

Ако пиете кафе, слух сред защитниците на медицината Аюрведа е, че добавянето на канела, кардамон и индийско орехче в кафето подобрява неблагоприятните му ефекти върху здравето, усилвайки  вкуса му в същото време. Така, че можете да получите кофеина си с по-малко вина.

Лют Червен Пипер (Кайен). Той има много положителни страни във връзка със здравето, особено по отношение на здравето на сърцето. Но също може да се използва, за да ви помогне да отслабнете, ако се използва достатъчно често. Ако не ви харесват люти и пикантни храни, можете да го опитате по начина на Д-р Джон Кристофър.

Д-р Кристофър е известен експерт билкар с прякор д-р Червен Пипер (Dr. Cayenne), защото той използва тази билка по толкова много начини. За поддържане сърцето и при сърдечно-съдовите или храносмилателни заболявания, той препоръчва да се гълта една чаена лъжичка на прах, лют червен пипер с най-малък индекс от 40,000 (SHU) в чиста вода.

Това наистина е люто. Но можете да се облекчите веднага със студена напитка. Тогава всичко  свършва. Не всички от нас могат да понасят дъвчене и гълтане на пикантни люти храни в продължение на няколко минути. Ако ви харесва да ядете по този начин, правете го толкова често, колкото е възможно, за изгаряне на мазнини.

Чесънът е добре известен със своите антибактериални свойства. Той също така съдържа фитохимикали, които разграждат мастните натрупвания. Намерете начин да консумирате около две  сурови скилидки по-често. Дъвченето на скилидка чесън с малко суров мед е един метод. Опаковане в зелена салата или поставяне в доматен резен също върши работа.

Лук. Лесно е да се яде суров. Той също съдържа фитохимикали за изгаряне на мазнини. Просто го режете на салати и се наслаждавайте.

Куркумата има много положителни качества, вероятно повече, отколкото всяка друга подправка. Тя е страхотен антиоксидант и действа противовъзпалително. Клиничните проучвания са установили, че е полезно  помощно средство за лечение на рак.

Мнозина, които лекуват рак без токсичното лечение на медицинската мафия, включват куркума с „раковата диета“ и други естествени средства.

В допълнение към всичко това, куркумата помага за намаляване на мазнините в черния дроб, което от своя страна помага на черния дроб да метаболизира други мазнини, които са се натрупали от излишните захари и рафинирани въглехидрати. По ирония на съдбата, куркумата трябва да се приема с мазнини.

По традиция, тя се загрява леко в мляко или кокосово масло. Добавя се смлян черен пипер за подобряване на вкуса.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: PF Louis

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *