Вероятно знаете, че медът има антибактериални свойства. Но има един вид мед, който се е доказал като по-силен от всички. Австралийски изследователи са открили, че Манука мед убива бактериите по-ефективно, от който и да е антибиотик.

В изследването, проведено през 2009 г., изследователите открили, че този мед може да убие повечето „супербъгс“, които са станали резистентни към антибиотици. Оттогава има голямо търсене за този мед.  В действителност е имало недостиг на Манука в някакъв момент и компаниите са започнали да продават фалшиви продукти.

Защо Манука мед е № 1 убиец на бактерии

Резистентността към антибиотици е във възход. Изследователите казват, че бактериите стават резистентни към антибиотици, когато  ги използваме редовно. Това означава, че повечето антибиотици няма да ви помогнат в лечението на инфекции.

Но изследователите са открили, че Манука мед може да убие всички бактерии, върху които е тестван. Дори тези, които са доказали, че са устойчиви на антибиотици. Изследователите смятат, че метилклиоксал, съединение, открито в Манука меда предизвиква недостатъчност в системите на бактериите, като по този начин ги убива.

Но ползите от манука не свършват дотук. Вие също ще се възползвате от неговите антивирусни, антибактериални, противовъзпалителни и антиоксидантни свойства.

Използването на Манука ще засили имунната ви система и ще намали риска от заболявания като възпаление, диабет, рак, проблеми с храносмилането, висок холестерол и инфекции. Този мед също е доказан, че е най-ефективен при лечение на рани по кожата.

Резистентността към антибиотици е довела до много проблеми – в днешно време, е необходимо повече време на раните, за да се излекуват. Е, доказано е, че Манука лекува рани много бързо.

Въпреки че може да има недостиг на мед от манука, той е достъпен в повечето части на света. Уверете се, че купувате автентичния мед, тъй като  има много фалшификати.

10 употреби на Манука мед

 • Лечение на акне и екзема
 • Лечение на кариес
 • Лечение на възпалено гърло
 • Подобряване на качеството на съня
 • Лекуване на рани и изгаряния
 • Предотвратяване на възпаление на дебелото черво
 • Лечение на кашлица
 • Лечение на синузит
 • Облекчаване на гастрит
 • Засилване на имунната система

Автор: Twain Yobra

Източник: http://blogs.naturalnews.com/study-reveals-1-natural-bacteria-killer/

2 thoughts on “Изследване разкрива: № 1природен убиец на бактерии”
 1. Kak da pazpoznaem istinskia ot falshivia med?Hubavo e ,Che ste publikuvali informatziyata no tova ne e dostatachno.

Напиши коментар

Добави обява

×
×