(NaturalNews)

Захарта се крие на много места в храните днес. От някои видове хляб и сокове, до зърнени закуски за децата, тя е дискретно въведена в  храните до катастрофално ниво. С течение на годините са проведени  много изследвания по отношение на токсичните ефекти на захарта, и всички заключения са доста тревожни – ракът е обща тенденция в много от изследванията.

Проблемът с рака не се забавя

Над 1,5 милиона случаи на рак се очаква да се появят в САЩ през 2013 г., и за съжаление, за около половин милион от тези случаи се очаква трагичен край. Само през 2008 г. е имало над 12 милиона случая на рак в световен мащаб, като тази цифра се очаква да се изкачи до над 20 милиона до 2030 година. Ако обществото не може да нарече това световна епидемия, тогава какво е?

С такива статистики, изглежда, че настоящите начини за предотвратяване и дори лечение на рак, просто не работят. В този момент, вероятно е безопасно да се каже, че ще е трудно да се спре тази ужасна тенденция веднъж и завинаги. Интересно е, че много изследователи сега изместват фокуса си към разбирането на въздействието на околната среда (като поведение на хранене) чрез поставяне на нова светлина върху проблема рак.

Изследванията показват, че захарта е перфектно гориво за раковите клетки

Проучванията показват, че раковите клетки се хранят предимно с глюкоза. В такъв случай, има смисъл да се регулира приема на захар, за да се предотврати образуването на ракови клетки или да се спрат от разпространение, ако човек вече е бил диагностициран.

За съжаление, западният подход за лечение на рак не включва много надежден диетичен подход или съвет. Тактиките в днешно време, доколкото възможностите за лечение, изглежда, се въртят повече около химиотерапията и лекарствата, а не кои храни или вещества да се приемат или избегнат. Голяма част от изследванията за захарта, по отношение на тази болест доказва, че пациентите с рак със сигурност трябва да наблюдават колко захар консумират. По-просто казано, по-малко захар, безспорно, се равнява на по-добър контрол върху агресивния характер на рака.

Захарта се крие на много места

Захарта е буквално навсякъде, и изглежда, че не много хора се интересуват за това колко е преобладаваща в хранителната система в днешно време.

• Сосове от магазина
• Детски закуски
• Сокове
• Газирани напитки
• Консерви
• Хлябове
• Обработени меса
• Бисквити
• Спортни напитки
• Енергийни барове
• Хранителни добавки

Обществото трябва да си напомни, че ако води конвенционален начин на живот, ще бъде трудно да се избегнат тези видове храни. Ако искате да подобрите здравето си и да избегнете болести като рак, промяната към по-холистичен (с ниско съдържание на захар) начин на живот е чудесна превантивна мярка. Консумиране на по-малко захар, ядене на повече зеленчуци, пиене на повече филтрирана вода и ядене на по-чисти храни са все необходими стратегии, за които е научно доказано, че работят като превенция на заболяванията.

Последни думи за захарта и рака

В момента съществува очевидна връзка между болести като рак и консумация на захар. Ако искате да избегнете рака или да го победите, ако вече сте с поставена диагноза, е изключително важно да се наблюдава приема на захар. Научните факти очевидно са реални, така че е време, все повече хора да прегледат начина си на хранене, ако искат да избегнат много от тези смъртоносни болести. Ракът не е единственото нещо, за което обществото трябва да се притеснява в днешни дни, тъй като потреблението на захар също се свързва със състояния като сърдечно-съдови заболявания и диабет.

Източник: http://www.naturalnews.com/040112_sugar_consumption_cancer_prevention_cells.html#ixzz2RzXNMzed

Автор: Joey Cardillo

Превод от английски на български

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×