Изчистете конгестията с тези билкови лекарства

(NaturalNews)

Когато се сблъскаме с конкретни алергени или вируси на настинки и грип, тялото може да произведе излишък на хистамин и мукус. Това възпаление може да доведе до конгестия в синусите, запушвайки кухините с храчки, което причинява напрежение в главата. Излишъкът от храчки може дори да предизвика бронхоспазъм, произвеждайки кашлица и последващо дразнене. Във всеки случай е важно да не се потискат тези телесни реакции. Вместо това, човек трябва да работи с тези отговори, повишавайки тяхното лечебно естество. Чрез иползване на облекчаващи и отхрачващи билки, човек може да повиши ефективността на тези телесни реакции, използвайки мукуса като предимство за изчистване на конгестията.

Намаляване на възпалението

Първо, тялото може да бъде в състояние на системно възпаление, което може да предизвика натрупване на мукус и допълнително инфектиране на синусните кухини. Ако възпалението в синусовите кухини и лигавиците не се намали, инфекцията може да се влоши и да запуши синусите.

За да освободите дихателните пътища и отпуснете тъканите, могат да се използват естествени противовъзпалителни билки, които могат да работят с естествената възпалителна реакция на организма към инфекции. Използвал съм тази билкова рецепта, за да намаля възпалението в тъканите, и да предотвратя задълбочаването на инфекцията. Вземете по 1 супена лъжица от тези: шизандра на прах, корен от куркума на прах, корен от репей на прах и листа от коприва на прах. Увеличете усвояването на тези билки като използвате 1 супена лъжица ябълков оцет във вода. Пийте много вода, за да помогнете за втечняване на мукуса. Няколко храни, които трябва да се избягват в този момент, включват млечни продукти, червено месо и рафинирани захари, тъй като те насърчават възпаление. Няколко храни, на които трябва да увеличите консумацията, биха били чесън, лук и чушки.

Естествено облекчение на хистамин – корен от женско биле

На второ място, преценете дали тялото се нуждае от помощта на антихистаминови билки като корен от женско биле. Заврете половин литър вода. Поставете една супена лъжица корен от женско биле, листа от мента и евкалипт. Водата се довежда до постоянно леко къкрене. Нека билките се накиснат в продължение на поне 30 минути. Не гответе билките във водата.

Бъз, ехинацея и суров мед могат да бъдат добавени към чайовете за увеличаване на техните антибактериални и антивирусни сили. Важно е също да се подпомага оздравителния процес чрез изстискване на изобилие от цитрусови плодове или консумиране на амла на прах във вода. Приемът на витамин С ускорява имунния отговор на организма.

Ако инфекцията е проправила своя път към белите дробове …

Ако присъства кашлица, може да се приложи тинктура от лют червен пипер (кайен) под езика (по-малко от една капка) или в чаша топла вода с една капка в 170 грама. Шизандра също е много добра за белите дробове. Бъдете внимателни при работа с белодробната билка Лобелия. Започнете с една четвърт чаена лъжичка запарване на тази билка. Тя може да изчисти дихателните пътища, но в големи количества, може да се предизвиква повръщане.

Използване на отхрачващи билки

За да отстраните секрета, използвайте отхрачващи билки във формулата си за изцеление. Анасон, пчелинок, лопен, женско биле, бял оман, дива череша и мента са все билки, които помагат на организма да отстрани ефективно мукуса. Тези билки могат да бъдат комбинирани в чай. Една чаена лъжичка от всяка билка ще е достатъчно. Много от тези билки помагат също за успокояване на храносмилателната система и подпомагане на нервната система за по-добро качество на съня. Това е важно, универсално качество на много билки: те помагат на организма да отделя токсините по време на започването на болестта, като в същото време помагат на нервната система да се възстанови, укрепвайки допълнително защитните механизми на организма.

Демулцентни билки за успокоение на лигавиците

Също толкова важно е подпомагането на лигавиците по време на лечебния процес. Облекчаващите дразненето билки (демулцентни) създават успокояващ ефект в организма, омекотяват лигавиците и намаляват дразненето. Отново, тези билки подпомагат храносмилателната система и нервната система, като в крайна сметка подсилват имунната система. Корен от бяла ружа, лопен и чай от кора от хлъзгав бряст са много ефективни в процеса на оздравяване. Просто заврете половин литър вода, оставете на слаб огън, за да се осигури непрекъснато къкрене. Добавете билките и нека се накиснат в продължение на 30 минути.

Билкова аптека в дома осигурява максимално здравно самоосигуряване

Използването на различни комбинации от тези растителни формули повишава тяхната ефективност. Чайовете могат да се консумират три или повече пъти на ден, ако е необходимо. Колкото по-проактивни сте, толкова по-лесно ще бъде да изчистите задръстванията и да се излекувате от всяка болест. Комбинирането на билките, споменати по-горе, не е опасно. От опит, всички те работят много добре с тялото в синергична хармония. Имайки посочените по-горе билки, корени, кори и горски плодове в наличност в домашната аптека се самоосигурявате максимално срещу всякакъв вид болест или неочаквана алергия.

 

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: L.J. DevonВашият коментар