(NaturalNews)

В днешния забързан свят, главоболието е все по-често срещан проблем. Главоболията, които са причинени от ежедневни стресови фактори, засягат 80 процента от възрастните, според Световната Здравна Организация. Проблемът се изостря и с разпространението на безжични устройства и кулите за клетъчни телефони, които имат ЕМП излъчване и значително допринасят за главоболието, наред с други здравословни проблеми. За щастие, има суперхрани, които могат да помагат за успокояване на главоболието по естествен начин.

Храни, богати на Магнезий

Богатите на магнезий храни могат да помогнат при главоболие като успокоят кръвоносните съдове. За да победите главоболието, веднага след като усетите, че започва, яжте храна, богата на магнезий, като бадеми, банани, авокадо, бобови растения и семена, спанак, кафяв ориз. Както винаги препоръчваме на читателите си, опитвайте тези, както и други суперхрани, които купувате, да са органични, за да избегнете лошите пестициди и хербициди.

Храни богати на Калций

Главоболие, с усещане, че все едно получавате удари по главата, може да е признак, че тялото ви е с дефицит на калций. Тъй като мозъкът зависи от калция, за да функционира ефективно, важно е да се консумират редовно, богати на калций храни, и особено, когато имате главоболие. Храни с високо съдържание на калций са кисело мляко, сусам, бадеми и тъмните листни зеленчуци като спанак и зеле.

Храни богати на Омега 3

Храни, богати на Омега-3, са отлични за изцеление на главоболие. Когато кръвоносните съдове в главата се възпалят и се свият резултатът е главоболие, а етеричните масла имат способността да намалят възпалението. Така, че е важно да се консумират храни, богати на омега-3, редовно и по-специално, когато имате главоболие. Някои храни, богати на омега-3 мастни киселини, включват риба като, сьомга, риба тон, скариди, камбала, червена риба или сардини, орехи, зехтин, ленено семе или ленено масло. Лененото масло или семена може да се смесват с плодов сок и се консумират като напитка.

Храни богати на Витамин Е

Важно е при главоболие да вземете в предвид витамин Е. Когато присъства в тялото той работи за насърчаване на нормалния приток на кръв, което може да облекчи болката при главоболие. Когато почувствате главоболие трябва да поемате храни, богати на витамин Е. Тава са бадеми, папая, киви, червени чушки, броколи.

Храни с високо съдържание на вода

Тъй като дехидратацията може да изостри главоболието, то хидратацията е критична за облекчаване на главоболието. Понеже много от нас не могат да запомнят, че трябва да пият достатъчно вода, консумирането на храни, пълни с вода е много важно. Някои храни с високо съдържание на вода включват дини, пъпеши, краставици, ягоди, марули и разбира се супи.

Джинджифил: най-ефикасен срещу главоболие

Джинджифилът е суперхрана и е считан за един от най-ефективните храни за лекуване на главоболие. Подобно на храните, богати на омега-3, джинджифилът има силата да намаля възпалението. Пиенето на чай, направен от пресни резенчета джинджифил, е лесен начин да се облекчи главоболието. Можете да добавяте джинджифил към любимите си рецепти, за да ги превърнете в успокояваща главоболието суперхрана.

Сега знаете как по естествен начин да се справите с главоболието. Също така, винаги, когато имате възможност излизайте навън в природата, далеч от Wi-Fi и антени, за да получите допълнително облекчение от електромагнитните полета ЕМП, които насърчават и изострят главоболието.

 

Източник: http://www.naturalnews.com/040312_headaches_food_remedies_headache_cure.html#ixzz2TJudZVJ1

Автор: Zach C. Miller

Превод от английски на български

 

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *