жена-пие-вода-чаша-кухня

Знаете ли, че питейната вода, която съдържа твърде много желязо, може да предизвика черни петна по зъбите? Проучване, публикувано в списание „Научни доклади“, разкрива, че високото съдържание на желязо и високото ниво на рН на консумираната вода и слюнката са причините за появата на черни петна.

В проучването изследователи от групата по устна микробиология на университета Cardenal Herrera в CEU в Испания, са изследвали 94 пациенти от 10 стоматологични клиники в провинциите Валенсия и Кастелон в Испания. От тези участници повече от половината вече са имали черна пигментация върху зъбния си емайл.

Чрез проучвания изследователите оценили навиците за орална хигиена на участниците, като например вида на използваната четка за зъби и честотата им на четкане, както и техните хранителни навици, като закуски между храненита, консумация на вода, пушене и консумиране на напитки с кофеин.

Изследователите също така анализирали общото състояние на устното здраве на участниците въз основа на броя на зъбите на участниците с кариес, липсващи зъби и запечатани зъби, както и наличието или липсата на периодонтит и кървене на венците. Те също така провели химически анализи на всички проби от зъбната плака и слюнката, взети от пациентите, както и на водата, която редовно консумирали, включително водата от чешмата, осмозната вода и бутилираната вода.

Въз основа на резултатите три рискови фактора се открояват като статистически значими по отношение на появата на черни петна върху зъбите. Те включват редовна консумация на вода с високо съдържание на желязо или вода с високо рН и слюнка с високо рН. В допълнение, лека закуска между храненията може да намали появата на черни петна, тъй като помага да се намали нивото на рН на слюнката.

Резултатите от проучването също така разкриха, че пиенето на чешмяна или осмозна вода в сравнение с бутилираната вода може да увеличи вероятността от черна пигментация с три пъти. Това обяснява защо хората с черни петна по зъбите често са съветвани да пият минерална вода вместо чешмяна или осмозна вода.

Още причини да се избягва трапезната вода и вместо това да се избира минерална вода

Водата от чешмата идва от повърхностни или подземни източници, които често са замърсени. Водата от чешмата може също да бъде замърсена от ръждясали или изпускащи тръби. Поради това, чешмяна вода се третира с химикали, което я прави по-опасна за здравето. Два от най-известните химикали, открити в чешмяната вода, са хлор и флуорид.

Хлорът се добавя към питейната вода, за да убива опасни организми, които могат да причинят тежки заболявания. Нейната полза обаче е по-малка от вредата, която носи. Вторичните продукти, които са резултат от хлорирането на водата, не се разграждат лесно и често се натрупват в тялото по-бързо, отколкото детоксикационната система на тялото може да се справи. Тези странични продукти, като трихалометани, са свързани с рак. Известно е, че увреждат сърцето, белите дробове, бъбреците и нервната система, убиват добрите бактерии в червата, които са важни за имунитета и храносмилането.

Флуоридът предпазва от кариес, но той е свързан с рак и остеопороза и може да увреди сърцето, мозъка и бъбреците. Доказано е, че питейната вода, която съдържа флуорид, причинява артрит, поведенчески разстройства, вродени дефекти, прекомерно калциране на артериите и ставите и хормонален дисбаланс.

Има и някои опасения за пиенето на бутилирана вода. Пластмасовите бутилки могат да отделят химикали във водата, особено, когато са били изложени на топлина. Масовото производство на пластмасови бутилки също е предизвикало опасения за околната среда. Най-добре е да се пие филтрирана вода. Изследвайте водата си, за да разберете какво има в нея.

Автор: Michelle Simmons

Източник: https://www.naturalnews.com

Напиши коментар

Добави обява

×
×