Бебешко-лице

(NaturalNews) Въпреки че случаите на морбили и заушка намаляха след въвеждане на ваксините за морбили и паротит, учените сега осъзнават, че инфекциите в детството изпълняват ценна функция и може да са необходими за нормалното развитие на имунната система. Например, по-рано тази година, голямо японско проучване установи, че историята на морбили и заушка в детството е значително защитна срещу смъртоносни инфаркти и инсулти в зряла възраст. В това проучване, повече от 100,000 мъже и жени от 40 до 79 годишна възраст са били проследени за няколко години, за да се определят техните проценти на смъртност от атеросклеротично сърдечно-съдово заболяване.

Мъжете, които са прекарали морбили в детството са били със значително по-малка вероятност да умрат от общи сърдечно-съдови заболявания в сравнение с мъжете, които не са били заразени или с морбили или паротит. Мъжете, които са имали паротит са значително защитени срещу смърт от инсулт. Мъжете, които са имали и морбили и паротит в детството са били със значително по-малка вероятност да умрат от инфаркт на миокарда, тоест сърдечен удар.

Жени, които са имали и морбили и паротит в детството са били значително по-малко вероятно да умрат от общи сърдечно-съдови заболявания в сравнение с жените, които  не са имали нито една от инфекциите. Те също така са били значително защитени срещу смърт от инсулт. Резултатите от това проучване могат да бъдат обяснени с „хигиенната хипотеза“, която предлага, че инфекции прекарани по време на детството, са необходими за нормалното развитие на регулиращите имунната система Т помощни клетки, Th1 и Th2, които контролират възпалението в артериалната стена, допринасящо за атеросклероза.

В друго скорошно изследване учените са открили, че възрастните, които са прекарали варицела по време на детството са били значително по-защитени от коронарна болест на сърцето, като ангина пекторис и сърдечни атаки. Те са били с 33% по-малка вероятност да развият коронарна болест на сърцето, отколкото възрастните, които никога не са имали варицела. Всяко допълнително заразно заболяване, придобито по време на детството, като морбили, паротит или рубеола, увеличава защитния ефект срещу остри коронарни инциденти с 14%. Според авторите на това изследване, „Заразните болести в детството имат защитен ефект срещу коронарна болест на сърцето. Рискът от остри коронарни инциденти е намалял значително с увеличаване на броя на детските заразни болести.“

Ваксини и рак

Няколко заболявания имат онколитични (противоракови свойства). Например, туморни ремисии след инфекция морбили са добре документирани в медицинската литература. Учените са запознати от доста време, че инфекции в ранна детска възраст предпазват от различни ракови заболявания в по-късна възраст. По-късно родените деца имат по-малко рак от първородните деца, тъй като те са изложени на повече инфекции в началото на живота от своите братя и сестри. Децата, които ходят на детска градина в ранния живот, са по-защитени от рак по същата причина. Ваксинациите лишават възможностите на бебетата да стават естествено заразени, и с това намаляване на излагането на болестта се получава замяна – повишени нива на рак.

В Прегледа на Милър Критични изследвания за ваксините (Miller’s Review of Critical Vaccine Studies), са представени достатъчно научни доказателства, показващи, че инфекции предпазват от рак, докато ваксини – които са предназначени за предотвратяване на инфекции – увеличват процентите на рак. Например, Нюхаус установява, че жените, които прекарват паротит, морбили, рубеола или варицела са имали статистически значимо намаляване на риска от развитие на рак на яйчниците. Колмел установява, че лицата, които хващат инфлуенца, морбили, паротит или варицела са имали намален риск от развитие на рак на кожата по-късно в живота. Други изследователи откриват, че хората, които са имали варицела или грип са значително по-защитени срещу мозъчни тумори.

Албонико установява, че възрастните са значително защитени срещу ракови заболявания, различни от рак на гърдата, генитален, на простатата, стомашно-чревен, на кожата, на белите дробове, на ухо-нос-гърло и други – ако са хванали морбили, рубеола или варицела по-рано в живота. Монтела установява, че хващането на морбили в детството намалява риска от развитие на лимфен рак в зряла възраст. Александър установява, че инфекция с морбили по време на детството е значително защитна срещу развитие на болестта на Ходжкин. Глейзър също открива, че ракът на лимфните възли е значително по-вероятен при възрастни, които не са били заразени с морбили, паротит или рубеола в детството.

Глихам установява, че деца с най-малко излагане на общи инфекции имат най-голям риск от развитие на левкемия в детството. Ураяма констатира също, че ранното излагане на инфекции е защитно срещу левкемия. Други проучвания потвърждават, че децата, които получават ваксини MMR, коклюш или хепатит В, имат значително повишен риск от развитие на левкемия.

Обобщение

Сърдечни заболявания, рак и инсулти причиняват повече от половината от всички смъртни случаи в САЩ. Хората могат с пълно основание да спорят дали намаляването на детските заболявания в замяна на увеличаване на смъртоносни инфаркти, рак и инсулти е добро или лошо нещо, но замяната е нещо истинско, което трябва да се има предвид при претегляне на честното съотношение на риск към ползи на ваксинациите. Тази информация трябва да се дава на родителите и те трябва да са свободни да приемат или отхвърлят ваксинациите, ако искат да запазят истинско информирано съгласие и да останат със запазени човешки права.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Neil Z. Miller

By admin

3 thoughts on “Инфекции или инжекции? Ваксини, сърдечни заболявания и рак”
  1. Да така е хубаво е да решаваме информирано,но как детето ще ходи на училище.Във всяко едно училище от детска градина през гимназия до следване навсякъде искат имунизациите на детето.а и също информирано трябва и да с даде колко от децата,които не се имунизират почиват от усложнения при заразяване с тези болести,а и ги пренасят сред близки и съученици.Не се ли изпада пак в поредната крайност.

  2. При морбили, паротит, рубеола, варицела нормално има 1-5% тежки форми и 1-3/1000 смъртност при недоносени или недохранени деца усложненията могат да са 3-5 пъти по-чести.

  3. Ваксините не са задължителни за училище, а само за държавни ядли и детски градини! Училището е задължително съгласно Конституцията.

Напиши коментар

Добави обява

×
×