Инфекции на синусите – Как да ги избегнем и лекуваме по естествен начин

(NaturalNews)

Инфекциите на синусите за доста неприятно преживяване. Изпитвате непрекъснато напрежение и болка. Лицето ви боли. Главата ви боли. Възможно е да ви болят и зъбите. Ако не се лекува, инфекцията може да включи костите на лицето и в редки случаи, може действително да се разпространи и в мозъка.

Нашите синуси са отворени пространства или джобове над и около носа, които са облицовани с лигавици. Всеки път, когато вдишвате през носа, мукусът действа като първа защита срещу патогени и чужди вещества, които вдишваме. Малките частици се улавят от слузта, която непрекъснато се помита към гърлото чрез ресните, малки структури като коса. Слузта се поглъща и стомашната киселина неутрализира повечето патогени, които я достигнат.

Синусите се инфектират, когато не могат да се оттичат правилно. Когато синусните тъкани се подуят, слузта е в капан и синусите се запълват, причинявайки напрежение и болка и създавайки перфектна среда за размножаване на инфекция.

Инфекциите на синусите могат да бъдат вирусни, бактериални, гъбични или комбинация от всички; те могат да бъдат остри или хронични.

Как да се избегнат инфекции на синусите

Ако страдате от повтарящи се инфекции на синусите или хроничен синузит, вероятно Кандида е част от проблема. Най-малкото, имунната ви система се нуждае от помощ. Една наистина здравословна диета ще ви помогне да излекувате инфекцията и да възстановите имунната система.

Диета

Яжте истинска храна, а не преработени храни. Вашата диета трябва да се състои от 80% сурови, пресни, органични продукти, повече зеленчуци, отколкото плодове. Не забравяйте да включите здравословни мазнини. Омега 3 мастните киселини са важно допълнение към вашата диета и намаляват възпалението. (Намаляването на възпалението и подуването, което го придружава, позволява на синусите да се оттичат.) Избягвайте всякакви изкуствени овкусители, оцветители и консерванти, както и мононатриев глутамат (MSG), транс-мазнини, високо фруктозен царевичен сироп и ГМО. Ето какво може да бъде най-трудната част: спирането да се яде захар. Захарта храни Кандида, както и вируси и бактерии. В допълнение, всеки път, когато ядете захар, имунната ви система има нужда от три дни да се възстанови.

Избягвайте всички алергени. Много хора, които не са наясно, че са алергични към мляко и млечни продукти, откриват, че елиминирането му от диетата им спира цикъла на хронични синусни, дихателни и ушни инфекции.

Детоксикирайте

За да излекувате вашата имунна система, трябва да прочистите организма си. Едно добро прчистване ще помогне за убиването на Кандида, паразити и патогени. Трябва да възстановите баланса на червата си, за да може здравословните бактерии да държат Кандида, лошите бактерии и токсини под контрол. Ако синусите са единственото нещо, с което трябва да се справя имунната ви система, тя ще свърши много по-добра работа в лечението на настоящите или бъдещи инфекции.

Лекувайте инфекции на синусите с иригация

Промиването на синусите с физиологичен разтвор, може да помогне за намаляване на подуването и отстраняване на излишната лигавица наред с отпадъци и патогени. Нети чайник може да ви помогне в иригацията на синусите. За да направите физиологичен разтвор, използвайте 1 чаена лъжичка сол и 1/4 чаена лъжичка сода бикарбонат за 2 чаши топла вода.

Уверете се, че използвате следните:

  • Дестилирана или преварена вода.
  • Истинска сол, но не и морска сол. Може да съдържа водорасли. Уверете се, че е ситна и няма добавки (без йод или есенции).
  • Сода бикарбонат без алуминий.

Лечение на хронични инфекции на синусите

За хроничните инфекции на синусите е необходимо време да се излекуват и лесно се появяват отново, ако синусните кухини не са напълно излекувани. Всеки, който страда от хронични инфекции на синусите, трябва да промени радикално хранителния си режим.

За хронични или други сериозни инфекции на синусите препоръчваме иригация и билковата рецепта за смъркане Шилингтон по-долу. Не е приятно, но върши работа. Билковото смъркане работи чудесно, стига да се храните добре, но може да допринесе за инфекция на белите дробове, ако се използва с лошо хранене (мляко и млечни продукти, захар и т.н.). За по-задълбочен, холистичен подход за инфекции на синусите и имунната система като цяло, Бронирайте вашата имунна система.

Тази рецепта е от части, независимо дали чаени лъжички, супени лъжици или повече…

  • 7 части корен от хидрастис на прах
  • 7 части от кора на мирта на прах
  • 1 части лют червен пипер на прах (най-добре хабанеро кайен)
  • 1 част чесън на прах

Смелете възможно най-фино и разбъркайте добре.

За използване, смъркайте много малко количество, около половината от размера на главата на кибритена клечка. Използвайте няколко пъти на ден, докато всички симптоми изчезнат. Внимавайте – това ще изгаря, но то работи.

 

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Michael EdwardsВашият коментар