Йодът може да предотврати или да помогне за лечение на рак на гърдата

(NaturalNews)

Ако вие или близка на вас жена сте посъветвани да направите двойна мастектомия с цел предотвратяване  рак на гърдата, не трябва ли да се предлага и друга опция? Напоследък се провеждат медицински осакатявания върху жените, на които е казано, че са генетично предразположени към рак на гърдата.

Тази друга опция може да бъде една добра диета с допълнителен йод. Защо точно йодът  предлага тази друга възможност за предотвратяване на рак на гърдата, независимо от генетиката, се казва по-надолу в тази статия.

Д-р Дейвид Браунстейн може да се нарече още Д-р Йод за всичко, което е направил, за да информира останалите за значението на йода чрез интервюта и книгата му Йод: Защо имате нужда от него, Защо не можем да живеем без него.

Д-р Марк Сиркъс, който от време на време пише статии в Natural News, постоянно препоръчва сода бикарбонат, магнезий и йод като по-важни и ефективни за здравето, отколкото повечето хора осъзнават.

Сега д-р Джефри Дак говори за йода, създавайки няколко международни клинични, лабораторни доклади, които демонстрират ефикасността от поглъщане на йод за лечение рак на гърдата.

Д-р Дак за йода

Преди време солта се йодираше с елементарен йод за предотвратяване на гуша, но и това вече почти не се прави. Така че малкото защита, която се предлагаше е изчезнала. Д-р Дак отбелязва, че йодираната сол не е достатъчна за допълване с йод.

Препоръчителната дневна доза за йод е 150 мкг (микрограма) дневно. Д-р Гай Абрахам, който първоначално е наставник на Д-р Браунстейн, настоява, че трябва да приемате по 12,5 мг (милиграма) елементарен йод дневно. Това е 100 пъти повече от препоръчителната дневна доза.

Това е и преценения индивидуален прием на йод от водорасли и морски дарове сред населението на Япония. Япония е с най-нисък процент на заболяване от рак на щитовидната жлеза, на простатата и рак на гърдата. Някои може да твърдят, че японците приемат йод от храната, а йодните добавки не са безопасни.

Агенцията по Храните и Лекарствата на САЩ препоръчва 165 мг йод за предотвратяване на рак на щитовидната жлеза в случай на радиационна авария и йодът е бил използван като лекарство с още по-високи дози в миналото.

Говорейки за рак на щитовидната жлеза, налице е подем на възли на щитовидната жлеза, което води до пълно отстраняване на щитовидни жлези, за да се определи дали възлите са ракови.

Някои правят биопсия. Дори и да не е открит рак, лицето е осъдено до живот с предписване на синтетични хормони за щитовидната жлеза. Йодът може да попречи на този нездравословен сценарий.

В допълнение, за предотвратяване на някои видове рак има няколко проучвания и истории за действителни случаи, демонстриращи способността на йода за лечение на рак на гърдата.

Лабораторни изследвания и истории за случаи на рак на гърдата

Ето и опция за спиране на генетичното предразположение за рак на гърдата. Йодът действително променя генното изразяване, свързано с рак на гърдата. Той изключва гените, насърчаващи рак и задейства гени, които стимулират апоптоза на раковите клетки или клетъчно разрушаване. (http://www.medsci.org/v05p0189)

Друго проучване показва, че голям прием на йод не влияе неблагоприятно върху производството или качеството на хормони на щитовидната жлеза. Изследователите правят това, за да намалят съмненията в медицинската професия за потенциални недостатъци от използването на йод срещу рак на гърдата. Недостатъците не възпрепятстват използването на химиотерапия и радиация.

Д-р Дак изброява много международни проучвания, доказващи ефективността и безопасността от  поглъщането на елементен йод за ракови тумори.

Д-р Гай Абрахам разработил продукт, наречен Идорал (Idoral). Д-р Едуард Груп пък описва четири типа йодни добавки, които се различават в бионаличността: зараждаща йод, разтвор на Лугол, калиев йодид и наноколоиден йод.

Индустрията отрича умишлено помощта на йод при рак на гърдата, не защото е неефективно и опасно, а защото йодът като добавка не може да бъде патентован.

Източник: http://www.naturalnews.com/041059_iodine_breast_cancer_trace_minerals.html#ixzz2Y8d391So

Автор: Paul Fassa

Превод от английски на български3 Коментара на Йодът може да предотврати или да помогне за лечение на рак на гърдата

  1. Osobeno dobro vazdeistvie ima, kogato se priema kato homeopatichno lekarstvo.

  2. РУс каза:

    И как се казва това хомеопатично лекарство?

  3. Мария Бойчева каза:

    Кафяво-зелените водорасли са естествен източник на йод и това е само една малка полза за вашето здраве. В UMI са биоактивни, за максимална ефективност!

Вашият коментар