Химическа-таблица-Йод

(NaturalNews)

Ако вие или близка на вас жена сте посъветвани да направите двойна мастектомия с цел предотвратяване  рак на гърдата, не трябва ли да се предлага и друга опция? Напоследък се провеждат медицински осакатявания върху жените, на които е казано, че са генетично предразположени към рак на гърдата.

Тази друга опция може да бъде една добра диета с допълнителен йод. Защо точно йодът  предлага тази друга възможност за предотвратяване на рак на гърдата, независимо от генетиката, се казва по-надолу в тази статия.

Д-р Дейвид Браунстейн може да се нарече още Д-р Йод за всичко, което е направил, за да информира останалите за значението на йода чрез интервюта и книгата му Йод: Защо имате нужда от него, Защо не можем да живеем без него.

Д-р Марк Сиркъс, който от време на време пише статии в Natural News, постоянно препоръчва сода бикарбонат, магнезий и йод като по-важни и ефективни за здравето, отколкото повечето хора осъзнават.

Сега д-р Джефри Дак говори за йода, създавайки няколко международни клинични, лабораторни доклади, които демонстрират ефикасността от поглъщане на йод за лечение рак на гърдата.

Д-р Дак за йода

Преди време солта се йодираше с елементарен йод за предотвратяване на гуша, но и това вече почти не се прави. Така че малкото защита, която се предлагаше е изчезнала. Д-р Дак отбелязва, че йодираната сол не е достатъчна за допълване с йод.

Препоръчителната дневна доза за йод е 150 мкг (микрограма) дневно. Д-р Гай Абрахам, който първоначално е наставник на Д-р Браунстейн, настоява, че трябва да приемате по 12,5 мг (милиграма) елементарен йод дневно. Това е 100 пъти повече от препоръчителната дневна доза.

Това е и преценения индивидуален прием на йод от водорасли и морски дарове сред населението на Япония. Япония е с най-нисък процент на заболяване от рак на щитовидната жлеза, на простатата и рак на гърдата. Някои може да твърдят, че японците приемат йод от храната, а йодните добавки не са безопасни.

Агенцията по Храните и Лекарствата на САЩ препоръчва 165 мг йод за предотвратяване на рак на щитовидната жлеза в случай на радиационна авария и йодът е бил използван като лекарство с още по-високи дози в миналото.

Говорейки за рак на щитовидната жлеза, налице е подем на възли на щитовидната жлеза, което води до пълно отстраняване на щитовидни жлези, за да се определи дали възлите са ракови.

Някои правят биопсия. Дори и да не е открит рак, лицето е осъдено до живот с предписване на синтетични хормони за щитовидната жлеза. Йодът може да попречи на този нездравословен сценарий.

В допълнение, за предотвратяване на някои видове рак има няколко проучвания и истории за действителни случаи, демонстриращи способността на йода за лечение на рак на гърдата.

Лабораторни изследвания и истории за случаи на рак на гърдата

Ето и опция за спиране на генетичното предразположение за рак на гърдата. Йодът действително променя генното изразяване, свързано с рак на гърдата. Той изключва гените, насърчаващи рак и задейства гени, които стимулират апоптоза на раковите клетки или клетъчно разрушаване. (http://www.medsci.org/v05p0189)

Друго проучване показва, че голям прием на йод не влияе неблагоприятно върху производството или качеството на хормони на щитовидната жлеза. Изследователите правят това, за да намалят съмненията в медицинската професия за потенциални недостатъци от използването на йод срещу рак на гърдата. Недостатъците не възпрепятстват използването на химиотерапия и радиация.

Д-р Дак изброява много международни проучвания, доказващи ефективността и безопасността от  поглъщането на елементен йод за ракови тумори.

Д-р Гай Абрахам разработил продукт, наречен Идорал (Idoral). Д-р Едуард Груп пък описва четири типа йодни добавки, които се различават в бионаличността: зараждаща йод, разтвор на Лугол, калиев йодид и наноколоиден йод.

Индустрията отрича умишлено помощта на йод при рак на гърдата, не защото е неефективно и опасно, а защото йодът като добавка не може да бъде патентован.

Източник: http://www.naturalnews.com/041059_iodine_breast_cancer_trace_minerals.html#ixzz2Y8d391So

Автор: Paul Fassa

Превод от английски на български

By admin

3 thoughts on “Йодът може да предотврати или да помогне за лечение на рак на гърдата”
  1. Кафяво-зелените водорасли са естествен източник на йод и това е само една малка полза за вашето здраве. В UMI са биоактивни, за максимална ефективност!

Напиши коментар

Добави обява

×
×