Много пасти за зъби съдържат вредни химикали като флуорид, глицерин, пропилен гликол, натриев лаурил сулфат и триклозан, за които действително е било доказано, че отслабват зъбния емайл при дългосрочната употреба.

Кокосовото масло, както пастата за зъби, съдържа антимикробни свойства, които са полезни за предотвратяване на кариес. Многобройни проучвания показват, че пастата за зъби, направена от кокосово масло, ефективно помага да се отървем от streptococci mutans, бактерия, която се занимава с разлагане на зъбите.

Кокосовото масло може да се окаже една жизнеспособна и безопасна алтернатива на използваните търговски химически продукти. Всичко, което трябва да се направи, е да го държите в устата си, така че то да си взаимодейства с намерените в слюнката ензими.

Причини да започнете да използвате кокосово масло като паста за зъби

Евтино
Отнема само една малка част кокосово масло, за да се поддържат чисти зъбите и един буркан може лесно да ви стигне за месец, което го прави много евтина паста за зъби.

Бори се с бактериите, причиняващи кариеси
Изследователите казват, че ако масажирате кокосово масло върху венците за 10 минути на ден, в продължение на три седмици, ще намалите значително Streptococcus mutans, бактерии причиняващи кариеси и плака.

Няма вредни химикали
Повечето съвременни паста за зъби се произвеждат с помощта на триклозан, който е свързан с ендокринни смущения и антибактериална резистентност. Това може да доведе до заболявания, като рак на тестисите, рак на гърдата, рак на яйчниците.

Няма пенообразуватели
Натриев лаурил сулфат и натриев лаурет сулфат са приети пенообразуватели, които се използват при производството на много видове паста за зъби. Тези химикали са отговорни за пененето на пастата за зъби. Известно е, че тези съединения се намесват в правилното функциониране на вкусовите рецептори, разположени върху езика.

Лесно е да се направи
Рецептите за приготвяне на кокосова паста за зъби са много лесни. Това означава, че всеки може да я подготви перфектно с малко обучение.

Домашна паста за зъби с кокосово масло

Съставки

  • 6 супени лъжици кокосово масло
  • 6 супени лъжици сода за хляб
  • 25 капки етерично масло (например евкалипт и грейпфрут)
  • 1 ч.л. стевия (или повече, ако ви харесва по-сладко)

Начин на приготвяне:

– Всички съставки се смесват в купа и се разбъркват до получаване на хомогенна смес.
– Затваря се в подходящ съд.

Тази домашна паста за зъби е 100% натурална, напълно годна за консумация и пълна с минерали за зъбите, които възстановяват емайла и поддържат здрави зъбите и венците.

 

Автор: mcshane

Източник: http://blogs.naturalnews.com/toothpaste-use-5-reasons-start-using-coconut-oil-toothpaste/

One thought on “Каква паста за зъби използвате? 5 причини, за да започнете да използвате кокосово масло, вместо паста за зъби”

Напиши коментар

Добави обява

×
×