(NaturalNews) Много хора често си задават въпроса, „Какво има в портфейла ми?“ Е, по-важно от това, което е в портфейла ви е това, което е във вашата вода, защото вярвам, че може да живееш без портфейл, но не може да се живее без вода. Макар да е вярно, че трябва да се пие достатъчно вода, не цялото количество вода е подходящо за консумация от човека. Един скорошен доклад, публикуван в списание „Замърсяването на околната среда“ потвърди, че много хора пият повече от H2O, когато те пият вода от чешмата или дори бутилирана вода (която може също да бъде комерсиализирана чешмяна вода).

Кога водата ви не е просто H2O?

Едно голямо проучване е направено по-рано тази година на качеството на водите в Америка проведено от Агенцията за опазване на околната среда (EPA). В проучването, учените идентифицирали над 50 лекарства с рецепта и без рецепта в проби от 50 големи пречиствателни станции в цяла Америка. Според Мичел Костич от NewRepublic.com, биолог, ръководител на изследването казва: „Ние бяхме изненадани да открием, че има толкова много лекарства във водата, постъпваща във всички пречиствателни станции.“ Но как тези лекарства попадат във водата? Много хора изхвърлят неизползвани лекарства в тоалетните си чинии, като начин за унищожаване, а те очевидно не се премахват дори и от пречиствателните станции.

Въпреки това, ако хората променят диетата и начина си на живот на растителна основа, за каквато са предназначени, те ще се нуждаят от много по-малко лекарства или от никакви и целия този проблем на замърсена вода може да бъде по-малък, отколкото е. Сега, въпреки че много хора поглъщат тези лекарства в малки дози, „експертите“ в нашето правителство (уж се грижат за нашето благосъстояние) не знаят дългосрочните ефекти върху човешкото здраве. Но нещо ми подсказва, че не може да бъдат добри!

От къде взимате водата си?

Има няколко типа налична вода. Нетретирана вода, която вече е дом на вируси и / или бактерии, може да съдържа и неорганични, вредни химикали. Хлорирана вода, в която са убити повечето микроби и вируси, но е вредна за тялото ни. Преварена вода, в която са убити бактериите, но не са отстранени всички неорганични минерали или лекарства. Нетретираната вода е като аквариум, изпълнен с живи бактерии; преварената вода е като гробище на мъртви микроби. Минералната вода, за която се съобщава, че има лечебни качества, се знае, че тялото се опитва да елиминира излишните минерали, които вижда като чуждестранни депозити.

В книгата си, „Изборът е ясен„, д-р Алън Баник казва, че минералната вода може да бъде вредна в дългосрочен план.
Филтриране и дейонизиране на водата може да елиминира вредния флуорид, хлор и неорганични минерали, но обикновено не се филтрира от бактерии, вируси или химикали като хербициди, инсектициди и др. Обратната осмоза премахва замърсителите, фармацевтичните продукти и бактерии, но чистотата на водата до голяма степен се определя от използваното оборудване. Дъждовната вода е естествено дестилирана, но се замърсява, докато пада от въздуха, който е пълен с бактерии, дим, химикали и др.

Слънцето загрява водата и я кара да се изпарява. Парата се издига от повърхността на водата, оставяйки всички примеси зад себе си, след това хладната горна атмосфера на въздуха я променя от газ към течност (дъжд). Ако нашата атмосфера не е замърсена, то дъждът ще бъде чиста H2O. Водни дестилатори са начин за копиране формата на природата за пречистване на водата, някои очевидно по-ефективни, отколкото други. Както е било казано, „някои видове за пречистване на водата се опитват да отстранят замърсителите от водата, а не да премахнат водата от замърсителите“, именно това прави дестилацията. Въпреки това, всички ние трябва да решим кой вид на водата е най-добър за нас, въз основа на нивото на риска, който сме готови да поемем.

Източник: www.naturalnews.com

Автор: Jay Ricci

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *