(NaturalNews)

MarketWatch дава детайли за „10 неща, които бизнесът с газирани напитки няма да ви каже“, във връзка с индустрията за газирани напитки. Повечето са лоши новини за любителите на газирани напитки.

Много хора са свикнали с вкуса на газираните напитки и бирата. Това е нещо, с което хората трябва да свикнат, защото, както изглежда, тялото го отхвърля при опитване за първи път. Свидетели сме на родители, даващи газирани напитки на деца, които се оплакват от тях, че са болезнени за пиене, но родителите им ги убеждават, „не се притеснявай, ще свикнеш с това.“

Може би има една добра новина, идваща от доклада на MarketWatch. Проучванията показват, че все повече хора консумират повече вода, отколкото газирани напитки. Вероятно по-малко вълнуващо е, че много от тях пият вода от пластмасови бутилки, произведени от компании, притежавани от големите производители на газирани напитки като Coca-Cola (собственик на Dasani), PepsiCo (собственик на Aquafina), и Dr Pepper Snapple (собственик на Deja Blue).

Лошите новини за напитките

1) Повишената консумация на сладки напитки, като газираните, е допринесла за голямата епидемия от затлъстяване, както и повишаване на страдащите от диабет.

„Повишената консумацията на сладки напитки е основната причина за епидемията от затлъстяване“, се казва в доклад от 2012 г., публикуван от Института по Медицина.

2) Само защото на напитката пише „DIET“ (диетична), това не означава, че е здравословна. Хората очевидно все още вярват, че е така.

„Едно скорошно проучване на френски изследователи, публикувано в Американски Вестник за Клинично Хранене намира силна корелация между диетичните напитки и повишен риск от диабет тип 2.“

3) Енергийните напитки и редом с тях приема на кофеин са във възход. Агенцията за Храни и Лекарства (FDA) поставя определени граници за съдържанието на кофеин в безалкохолните напитки, но все още няма такива граници за енергийните напитки.

Повечето от производителите на газирани напитки произвеждат и енергийни напитки.

На малко хора е известен факта, че смесването на алкохол и енергийни напитки е много опасно и води много хора до спешното отделение след пиене.

„Виждаме все повече и повече хора, които идват с такива проблеми, особено млади хора, които смесват  енергийните напитки с алкохол“, казва Том Шугарман, лекар в спешно отделение и говорител на Американски Колеж за Лекари в Спешно  Отделение.

4) Лекарите и стоматолозите приемат пари от компаниите, производители на газирани напитки, според проучване на Центъра за Науки в Интерес на Обществото. В допълнение, Изследване на Храните и Център за Действие и Хранене на Америка приемат дарения от фирмите за газирани напитки. Тези две организации се противопоставят на ограниченията, наложени от програмата SNAP (известна с купони за храна), която се опитва да предотврати използването на „купони“ за закупуване на газирани напитки.

Здравословни напитки

Какво да пием? Какво всъщност е здравословно? Ето няколко възможности:

а) филтрирана, чиста изворна вода или най-чистата вода, която можете да намерите;
б) прясно изцедени зеленчукови и плодови сокове (предупреждение за висока природна захар);
в) някои чайове.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Antonia

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×