(NaturalNews) Човешкото тяло е удивителна машина. То е съставено от около 7,000,000,000,000,000,000,000,000,000 (7 октилиона) атоми. Всеки ден, човешкото сърце помпи близо 2000 литра кръв. Ако това не е достатъчно невероятно, то може да ви изненада факта, че човешките кости са четири пъти по-силни от бетон и всеки бъбрек има по 1 милион филтри, които помагат за пречистване на кръвта и телесните течности.

Тези факти могат да бъдат нови за вас, но това не е изненадващо, тъй като ние не виждаме какво се случва вътре в човешкото тяло. Въпреки това, можем да видим какво се случва извън човешкото тяло, на повърхността. Нека да разгледаме някои от най-честите признаци, че тялото ви може да ви изпраща сигнал, за да предупреди за болест.

Суха кожа

Това е най-често срещаният от всички телесни знаци, указващи заболяване. Сухата кожа обикновено е признак за дехидратация. Тяло, което е здраво и получава достатъчно количество вода трябва да има мека и еластична текстура на кожата. Силно суха кожа може да бъде признак на бъбречна недостатъчност; това обикновено се наблюдава при хора с диабет. По ирония на съдбата, по-голямата част от хората, които имат бъбречна недостатъчност не успяват да пият достатъчно количество вода, защото те не ожадняват или не могат да пият повече от няколко глътки на час. Това се случва, когато тялото задържа течности.

Бъбреците задържат течности, когато тялото не получава достатъчно вода. Тялото ви се опитва да задържи вода, тъй като не се знае кога ще получи повече. Това се превръща в един порочен кръг, тъй като човек продължава да се чувства пълен и затова мисли, че не се нуждае от повече вода, а в действителност е обратното. Помогнете на тялото си чрез добавяне на изстискан пресен лимон към всяка чаша вода, която пиете. Лимонът ще помогне на бъбречната функция и ще разтвори всички примеси, които могат да причиняват запушване, като камъни в бъбреците. Бързо ходене за минимум от 15 минути може да се окаже полезно в случай на задържане на течности.

Повишено окосмяване по лицето

Хормонален дисбаланс обикновено е причина за излишно окосмяване на лицето по протежение на челюстта, горната устна и брадичката. Медицински известено като хирзутизъм, това състояние засяга основно жени, но също може да повлияе и на мъже. Обезкосмяването ще помогне само временно. Хирзутизъм е причинено от свръхпроизводство на мъжките хормони, наречени андрогени. Жените изпитващи хормонален дисбаланс са склонни да имат едно или повече от следните:

  • Акне
  • Диабет
  • Възмъжаване на гласа
  • Намаляване на размера на гърдите
  • Проблемни / нередовни менструални цикли
  • Липса на енергия през деня
  • Наддаване на тегло (особено в корема и бедрата)
  • Трудно отслабване

Стойте далеч от храни, които могат да съдържат добавени хормони като пилешко месо и мляко. Добавените хормони в тези храни могат да изострят проблема. Освен това, избягвайте храни, опаковани в пластмаса. Някои пластмаси съдържат съединения, като БПА, които причиняват хормонален дисбаланс.

Чупливи нокти

Нокти, които са крехки, имат хребети (вертикално или хоризонтално) или бели петънца показват остра липса на минерали. Бледи и чупливи нокти показват анемия, липса на червени кръвни клетки. Желязото е един от основните съставки в червените кръвни клетки. Това ни връща към липса на минерали. Яжте храни, богати на минерали, като леща, соя, спанак, гъби, водорасли и цвекло, за да отговаряте на вашите ежедневни нужди от минерали.

Източник: www.naturalnews.com

Автор: Jeanette Padilla

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×