В днешно време повечето хора имат високи нива на киселинност в телата си. Това се дължи на повишен прием на ГМО храни, преработени храни и рафинирани захари. И най-лошото е, че киселото тяло има по-висок риск от рак.

Но ракът не трябва да бъде единствената ви грижа. Твърде много киселина в организма може да доведе до затруднено дишане, диария, бъбречни заболявания, чернодробни заболявания, умора и проблеми с храносмилането. И когато твърде много киселина не се лекува дълго време, това може да доведе до понижаване на кръвното налягане, което може да доведе до смърт в някои случаи.

Както можете да видите, киселинното натрупване в организма не е нещо, което трябва да се игнорира. За щастие, има неща, които можете да започнете да правите днес, за да алкализирате нивата на тялото и балансирате рН.

Тук са естествени начини за отстраняване киселинното натрупване.

Яжте по-малко месо, рафинирани захари и брашна

Тези храни правят тялото по-кисело. Не става просто въпрос само за преработено месо – дори и червеното месо е свързано с киселинност и възпаление. И както може би знаете, възпалението прави тялото податливо на различни заболявания. Уверете се, че повечето от вашите хранителни вещества са от храни с растителен произход.

Изберете органични храни

ГМО храните съдържат пестициди и химикали, които насърчават киселинност. При закупуване на плодове, зеленчуци или други храни, изберете органични.

Увеличаване на прием на алкални храни

Хранене с алкални храни може да намали риска от рак, диабет, сърдечни заболявания и подагра. Тези храни ще намалят нивата на киселинност и балансират рН. Също трябва да се пие алкална вода.

Добавете сода за хляб към питейната вода

Да останете хидратирани със сигурност ще ви помогне да се балансира нивото на рН. Но дори ще получите по-добри резултати, ако се добави сода за хляб към питейната вода. Просто добавете две супени лъжици сода за хляб към чаша питейна вода, веднъж дневно. Хората с отоци и хипертония трябва да се свържат с лекар, преди да приемат тази смес.

Увеличаване приема на калий

Храненето с храни с високо съдържание на калий ще ви помогне да алкализирате тялото си. Някои от тези храни включват банани, авокадо, лимони, картофи и фурми.

Пийте вода с лимон

Лимоновата вода помага за алкализирне на  тялото и премахва киселините от организма. Просто изстискайте органични лимони в топла вода и други напитки. Чувствайте се свободни да добавите суров мед.

 

Автор: Twain Yobra

Източник: http://www.naturalnewsblogs.com/alkalize-ph-remove-acid-build/

One thought on “Как да алкализирате вашето рН и премахнете натрупаната киселина?”
  1. Сутрин на гладно трябва да се пие сок от един изцеден лемон,една чаена лъжичка. хлебна сода и една чаена лъжичка органик мед в чаша вода

Напиши коментар

Добави обява

×
×