Черният дроб е най-голямият орган в тялото, освен кожата, така че е това е първата индикация, че е много важно да има здравословна функция на черния дроб. Цвеклото е мощна храна за прочистване и подкрепа функцията на черния дроб. Цвеклото е пълно с желязо, калций, бетаин, витамини и антиоксиданти. То е един от най-добрите ресурси на черния дроб за поддържане на оптимално здраве.

Сок от цвекло за чернодробен детокс

Съставки:

  • 3 органични моркова;
  • 1 органично цвекло;
  • 2 органични червени ябълки;
  • 6 органични кейла;
  • малко парче корен от джинджифил;
  • ½ органичен лимон, обелен.

Начин на употреба:

Поставете всички съставки в сокоизстисквачка и направете сок. Смесете с 1 или 2 чаши вода.

Сервирайте и се наслаждавайте.

Как сокът от цвекло помага за детоксикация на черния дроб?

Цвеклото е отлична храна за детоксикация. То съдържа „диетични фибри“, които съдържат пектин полизахариди, смятани за много ефективни при прочистване на стомашно-чревния тракт. Фибрите в цвеклото не само, че подкрепят здравето на храносмилателната система, но и също така подкрепят общите механизми за детоксикация на организма.

Други предимства на сока от цвекло

Запек
Сокът от цвекло е известен за подпомагане на храносмилателни проблеми и подобряване на обмяната на веществата. Тези силни храносмилателни ефекти са естествен лек за запек.

Намаляване на кръвното налягане
Високото количество на нитрати в цвеклото помага за намаляване на кръвното налягане. Изследвания са показали, че пиенето на две чаши сок от цвекло на ден, може значително да намали кръвното ви налягане.

Остаряване
Сокът от цвекло е зареден с антиоксиданти и фенолни съединения, които се грижат за вредата от свободните радикали. Забравете всички скъпи кремове против бръчки и просто консумирайте сок от цвекло всекидневно за поддържане на младостта и жизнеността си.

Подобрява издръжливостта
Когато т.нар. бетаин пигмент се абсорбира в кръвта, той може да увеличи способността на кръвта да пренася кислород с до 400 процента.

Рак
Проучванията показват, че сок от цвекло, консумиран ежедневно, върши отлична работа за премахване на канцерогенни отрови в организма.

Автор: Alijuina Herw

Източник: http://blogs.naturalnews.com/use-beets-juice-colon-cleansing-liver-detox/

One thought on “Как да използваме сок от цвекло за почистване на дебелото черво и детокс на черния дроб?”

Напиши коментар

Добави обява

×
×