(NaturalNews)

Инсултът, инвалидизиращо и често смъртоносно заболяване, което поразява повече от 800 000 души в Америка всяка година, се нарежда като третата водеща причина за смърт. Инсултът е причинен от запушване на притока на кръв към мозъка или от съсирек или свиване на кръвоносните съдове. Причината е до голяма степен резултат от лоши навици, които предизвикват артериално втвърдяване, променят метаболизма и липидите в кръвта и повишават кръвното налягане. За щастие можете драстично да намалите риска от инсулт, като: промените начина си на живот; включите хранителни добавки, доказали способността си да предпазват от това опостошително състояние.

Проучване показва как да намалим риска от първи инсулт с 80 %


Заедно със сърдечните заболявания и рака, инсултът също може да бъде категоризиран като предотвратим чрез промяна на начина на живот. Информацията, публикувана в списанието на Американската Сърдечна Асоциация (American Heart Association) обяснява, че опасността от първи инсулт може да бъде намалена с 80%, като се поддържа здравословен начин на живот. ПРОМЯНА в начина на живот включва въздържане от пушене, поддържане на здравословно тегло и редовна физическа активност и диета, богата на плодове и зеленчуци.

Проучването установява, че двата най-важни фактори за намаляване на риска от инсулт включват намаляване на кръвното налягане и подобряване съотношението кръвни липиди – холестерол. Известно е, че повишеното кръвно налягане води до артериално втвърдяване или втвърдяване на артериите, което е значителен рисков фактор за първия инсулт.

Повишени нива на окисления LDL холестерол и ниски на добрия HDL холестерол наливат масло във възпалителните пожари, които могат да навредят на вътрешната обвивка на стените на кръвоносните съдове. В доклада се заключава, че повишаването на честотата на инсултите се дължи основно на застаряването на населението и увеличаването на затлъстяването.

Фолиевата киселина и зеленият чай помагат за намаляване риска от инсулт

Хора, грижещи се за здравето си, знаят и вече се придържат към здравословен начин на живот, който значително намалява риска от инсулт както и от много други заболявания, свързани с начина на живот. Известно е, че премахването на преработените храни от диетата и осигуряването на умерени ежедневни упражнения води до понижаване на кръвното налягане и повлиява добре на кръвните метаболити, които всъщност подготвят почвата за исхемичната атака. Можете допълнително да намалите риска чрез добавяне на фолиева киселина (витамин B9) и зелен чай катехини към своята диета.

Резултатите от проучване, публикувано в списание Хемодиализа (Hemodialysis) показва, че добавки с фолиева киселина драстично намаляват удебеляването на стената на сънната артерия, която е стандартен маркер за риска от инсулт. Лица, приемали по 10 мг фолиева киселина, три пъти седмично за период от две години, са показали, че имат 25% по-нисък риск от първия инсулт. Фолиевата киселина намалява кръвните нива на хомоцистеин, които са свързани с втвърдяването на артериалната стена.

Изследвания, публикувани в американския вестник Инсулт (Stroke) заключават, че пиенето на три чаши зелен чай всеки ден може да предотврати появата на исхемичен инсулт. Зеленият чай съдържа мощни антиоксиданти, наречени катехини (EGCG), които помагат за намаляване на кръвно налягане чрез естествено увеличаване на нивата на азотен оксид в кръвта.

Честота на инсулт се увеличава драстично сред застаряващото население, тъй като кръвното налягане бавно върви към опасната зона. Действието на този тих убиец може да бъде предотвратено чрез серия от промени в начина на живот, както и включване на фолиева киселина и катехини от зелен чай в ежедневната ви рутина.

 

Автор: John Phillip

Източник: http://www.naturalnews.com/030746_stroke_risk_lifestyle.html#ixzz2UKhVYf7N

Превод от български на английски

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *