Как да намалите товара от токсични тежки метали просто и евтино

(NaturalNews)

Бомбардирани сме с тежки метали от химикалите в нашата околна среда, които са започнали през 20-ти век и се разпространиха експоненциално след Втората световна война.

От изчислените 50 000 химикала, използвани от потребителите, производителите и селското стопанство 300 са били тествани от Агенцията за защита на околната ереда (EPA), като са поставени ограничения само на пет. Живакът е в пломбите в устите ни и във въздуха от въглищни централи. Алуминий, кадмий и барий наночастици се спускат чрез кемтрейлс. Арсенът е в нашите храни.

Може да сте чували за хелатотерапия, която е малко скъпа, леко рискова и изисква прилагане от медицински обучено лице. Но какво ще кажете, ако можете да се детоксикирате от тежки метали и други токсини самостоятелно и евтино у дома си?

Зеолитът идва на помощ

За съжаление, репутацията на зеолита е опетнена от компании за мрежов маркетинг, които твърдят, че имат най-добрия скъп течен зеолит. Проблемът с течните зеолити е, че те са силно преработени от вулканични минерални скали с изключителна топлина и киселини.

Сравнително изпитване е показало, че чистата минерална пудра клиноптилолитни зеолити от вулканични минерални скали е значително по-добра от течните зеолити в улавяне и премахване на молекулите тежки метали.

Зеолитът има необикновено отрицателно заредено нано-улавящо свойство. Всяка малка частица има отрицателен заряд, за да привлича положително заредени тежки метали от тъкани и кръв.

Но зеолитния прах, всъщност фина пясъчна субстанция, прави това, без да попада в кръвния поток. Вместо това, той покрива тънкочревните власини (вили) на червата. Чревните вили са малки израстъци на вътрешната чревна облицовка, които вземат хранителните вещества от смляната храна в кръвния поток.

Ето защо пясъчният зеолит не трябва да се приема с храна. Приблизителните пет литра кръв в човешкото тяло циркулират напълно няколко пъти на ден.

Така че зеолитните клетки чакат кръвта да дойде при тях и улавят токсините. Това пасивно улавяне на токсини предотвратява опасността от разнасяне на токсините от тъканите, които може да натоварят черния дроб и бъбреците. Зеолитните клетки и техните уловени частици тежки метали се ескортират от тялото чрез нормалните пътища на елиминиране.

Адсорбцията е процес на електронно привличане и свързване към повърхността, вместо абсорбиране като гъба. Така че зеолитът адсорбира и хелира тежките метали. Тази лесна вътрешно адсорбираща, хелатна дейност на зеолита е от жизненоважно значение за оптимално здраве в днешния токсичен свят.

Още ползи от зеолита

В допълнение към премахване на токсичните тежки метали и други химикали, зеолитът има тенденция да повишава цялостното рН с по-висока алкалност и премахва други патогени. Всеки знае, че застоялата вода привлича ларвите на комарите.

Установено е, че нисък кръвен серум на рН или киселинност е “застояла вода”, която привлича патогени да процъфтяват, както и създава среда за един необичаен вид клетъчен метаболизъм, наречен рак.

Зеолитът също помага да се премахнат радиоактивни частици. Руснаците са давали зеолит на децата, които са били изложени на радиация от катастрофалното стопяване на реактора в Чернобил.

Някои хора са загрижени за техническото описание на зеолита: порест кристален алуминосиликат. Алуминият в зеолита е съединен със силициев двуокис. Свободният алуминий е токсичен. Съединен в обвързваща молекулярна структура, той е безвреден. Той премахва несвързаните алуминиеви токсини от организма.

Полезните минерали не се привличат от зеолитите. Така че полезните минерали, няма да бъдат изчерпани от тялото ви чрез зеолита. Можете да очаквате резултати с минералът клиноптилолит зеолит, като консумирате 1-3 супени лъжици на ден, смесен със сок или вода или поглъщан цял и последван от течност за няколко седмици.
Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Paul FassaЕдин коментар на Как да намалите товара от токсични тежки метали просто и евтино

  1. Mariana Kircheva каза:

    Благодаря за полезната статия! Бихте ли написали повече и за българската хума и начина и за използване.

Вашият коментар