болки-гръб

(NaturalNews)

Въпреки, че около 90 процента от американците страдат от ишиас, има надежда да се победи. Включващ гръбначните нерви L4 чрез S2, седалищният нерв е най-големият нерв в човешкото тяло и започва от тазобедрената става, по задната част на бедрата, от вътрешната страна на крака и най-накрая до стъпалото. Обикновено засяга възрастни от 25 до 45 години. Дразнене или увреждане на седалищния нерв обикновено се причинява от това, което чекръкчиите наричат „разминаването в долната част на гръбначния стълб.“ Това е, когато костта в гръбначния стълб не е на място и компресира или „притиска“ нерв. Падане на гръб / седалище или седене за продължителни периоди, обикновено предизвиква този синдром.

Лечение на ишиас: Сравнение между модела на натуропат и медицинския модел

Обикновено лекарите съветват своите пациенти да са на легло за няколко дни, предписват болкоуспокояващи и препоръчват физиотерапия. При тежки или хронични случаи се прилага стероидно лечение. Една скорошна статия, обаче, публикувана в Annals на Internal Medicine, преразглежда всяко проучване за стероидна терапия  и стига до извода, че тя не е ефективна.

Други изследвания показват дългосрочно решение за болките в краката и увреждания при пациенти с ишиас. Така например, в списанието на Манипулативни и физиологични терапии (Journal of Manipulative and Physiological Therapeutics), през 2007 г. е  проведено  норвежко изследване, включващо 44 пациенти от Централна болница, всички страдащи от остра седалищна болка. След грижи от натуропат всички, освен двама пациенти, се върнали отново на работа. Също така, взиманите дни за болнични сред тези пациенти били намалени с две трети, в сравнение с пациенти, подложени на типично медицинско лечение.

Натурални средства за лечение на ишиас

Посещение при мануален терапевт: изследвания и безброй признания са доказали, че такъв вид корекции са от ключово значение да се помогне не само на седалищната болка, но и да се отстрани причината.

Живей живот без стрес: Медитация, молитва или тай чи трябва да намерят своето „щастливо място“ в ежедневието ви и да останат там. Стресът е убиец номер едно в света и предизвиква напрежение в мускулите, възпаление и влошава ишиаса.

Яжте противовъзпалителни храни: Диета, богата на храни като куркума, джинджифил, чесън, водорасли и сладки картофи са от ключово значение за намаляване на болката и обрат при хронични заболявания.

Бъдете хидратирани: Пиенето на точното количество чиста, филтрирана вода всеки ден е ключът към предотвратяването на мускулни спазми и скованост на ставите, които могат да допринесат за ишиас. Слушайте тялото си, то ще ви каже колко да пиете.

• Разтягане: Легнете по гръб, прегърнете едното коляно към гърдите си за 10 секунди, а след това използвайте противоположната ръка да дръпнете коляното през тялото си като внимавате да не повдигате бедрото от пода. Дръжте в продължение на допълнителни 10 секунди и повторете с другия крак. Правете три повторения най-малко три пъти на ден.

Бъдете активни: Нашите тела са предназначени да бъдат в постоянно движение. Заседналият начин на живот често допринася за ишиас, затова е много важно да поддържате тялото си в движение. Помислете за ходене по стълбите вместо да взимате асансьора, разходки в парк или просто паркирайте на най-далечното свободно място и вървете пеша. Ходете на разходка по време на обедната почивка.

• Коремни упражнения: Йога позиции, като котка, крава, дъска и обърнато надолу куче са важни за поддържане на коремните мускули силни, за да помогнат за подкрепа и защита на долната част на гърба.

Автор: Eric L. Zielinski

Източник: http://www.naturalnews.com/039985_sciatica_lower_back_pain_natural_remedies.html#ixzz2Y39go0vQ

Превод от английски на български

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×