Забелязали ли сте, че някои хора изглеждат естествено щастливи през по-голямата част от времето, въпреки, че всички си имат своите възходи и падения. Дори да се храните здравословно, медитирате и използвате други духовни практики така и не успявате да  достигнете това състояние на душевен мир и щастие. Полагате големи усилия да стигнете до там и много скоро пак сте на изходна позиция, отново със старото настроение.

Има няколко причини за това. На първо място е общото подсъзнателно убеждение на хората, че са нещастни. Ако някога сте се чувствали истински нещастни в даден момент от живота си, това може би е и случаят с вас. Дори и да не сте се чувствали по този начин, в подсъзнанието може все още да имате това убеждение. За да се тествате, кажете си думите: „Аз съм щастлив„, и обърнете внимание на емоционалната си реакция. Ако тези думи не резонират с вашето тяло и не се чувствате добре с това твърдение, тогава ще трябва работа. Можете да промените това с хипноза, самохипноза или Техника на Емоционална Свобода (EFT).

Опитайте, когато сте под хипноза, докато медитирате, заспивате или се събуждате да повтаряте следното твърдение: „Аз съм щастлив/а във всеки смисъл на думата.“ Правете това по няколко пъти на ден. След  това може да проверите резултатите като повторите и сравните емоционалната си реакция с тази, която сте имали първия път. Може да направите същото и с помощта на израза: „Аз обичам себе си безусловно,“ тъй като това е друга често срещана фраза, с която подсъзнанието не се съглася и може би най-важното убеждение за създаване на физическо и психическо здраве.

Друго нещо, което ни пречи да преминем в състояние на щастие е начинът, по който нашите мозъци работят. Колкото повече мислим за определена история от миналото ни, толкова по-лесно става да си я припомняме. Това е вярно и с начина, по който се чувстваме. Ако сме свикнали да чувстваме недоволство, нещастие или мъка, не можем просто ей така да скочим и да заместим всичко това с чувство на щастие и удовлетворение. Трябва да пренастроим мозъците си. Трябва да свикнем да се чувстваме щастливи.

Съзнателно се старайте да се чувствате добре, доколкото е възможно, и с течение на времето новото състояние на съществуване ще стане по-естествено. Това отнема време. Не се плашете и не се отказвайте. Вие сами си правите услуга, като винаги се чувствате толкова добре, колкото евентуално можете. Това изисква и голяма воля. Волята води до невероятни постижения, включително изцеляване от смъртоносни заболявания. Трябва само да решите, че искате да го направите. Съзнателно правете усилие да стигнете до това състояние по няколко пъти на ден, като се сещате за основателни причини, за да си повярвате, че сте щастливи.

Автор: Vicki Luibrand

Източник: http://blogs.naturalnews.com/how-to-maintain-a-state-of-happiness/

Превод от английски на български

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×