Замисляли ли сте се какво се случва с витамините и минералите, открити в зеления чай след сваряването му? Дали те напълно са се извлекли при запарването или варенето? Докато всеки е наясно с брилянтните ползи от зелен чай и неговите колеги, хранителните вещества в пакетчета често остават незабелязани. Въпреки, че е извлечен до максимум при приготвянето си, някои хранителни вещества остават непокътнати в торбичката на чая, дори и след нейното използване. Можете да използвате тези торбички повторно по много здравословни причини.

Нека да видим някои от приложенията на вече използваните пакетчета за чай.

Те успокояват очите.
Дългите часове работа пред компютърния екран имат по-лоши последици за очите ви. Чувствате се уморени и раздразнени. Също така зоната около очите подпухва. Използваните торбички за чай може да направят чудеса в този случай. Използвайте изцедена топла торбичка за чай и я поставете на клепачите. Релаксирайте в продължение на 15 минути. Така може също да премахнете тъмните кръгове, образувани под очите.

Лекува слънчеви изгаряния.
Често може да забележите слънчеви изгаряния на кожата си. Те са причинени в резултат на пряко излагане на Слънце и неговите ултравиолетови лъчи. Чаят съдържа естествени компоненти, наречени танини, които имат охлаждащ ефект и помагат за намаляване на дразненето на кожата. Използвайте охладени използвани пакетчета върху засегнатата област, за да се намали възпалението.

Ползи за кожата.
Използваните торбички от чай може да се използват за доставяне на оптимални резултати за кожата. Може да се използват като маска за лечение на тъмни петна, пъпки, акне и други. Смес от мед, сода за хляб и зелен чай помага за детоксикация на кожата. Също така, търкане на топли пакетчета върху лицето може да бъде от полза за повишаване на красотата. Добавянето на използваните торбички от зелен чай във водата за къпане, позволява на ефективните елементи да се просмучат в кожата. Можете да ги използвате и като афтършейв. Те намаляват раздразнението след бръснене.

Подсилва косата.
Чаят също така действа и като естествен балсам. Можете да заврите купа, пълна с вода и използвани торбички за чай. Охлажда се и престоява една нощ, след което се прилага върху суха коса всяка сутрин в продължение на 10 минути. Това предоставя на косата важни витамини и минерали, както и може да попречи на побеляване на косата и да превърне сивата коса в естествения си цвят.

Здраве на устата.
Въпреки редовното миене на зъбите, понякога може да се сблъскате с проблемите на лош дъх. В тази връзка, използваните пакетчета може да ви предложат решение. Чаят има естествена антибактериална мощност. Свареният чай има леко съдържание на кофеин, но високо количество на антибактериални съставки. Използвайте преварена вода с чай като вода за уста, всеки ден. Чай от мента или зелен чай е за предпочитане за тази цел. Също така той лекува подути венци, кариеси и плака.

Това са някои от най-невероятните ползи, които може да се извлекат от използваните торбички за чай.

 

Автор: Elianna Lewis

Източник: http://blogs.naturalnews.com/regain-benefits-used-tea-bags/

Напиши коментар

Добави обява

×
×