Как да се потите по-малко в горещините

Потта е начинът, по който телата ни се охлаждат. Когато е горещо, се потим повече, тъй като кожата ни отговаря на нарастващата топлина и активира механизма на активно охлаждане. Отчасти начинът, по който се потим зависи от гените ни. Гените не са присъда. Хората могат да развият нещо, без да имат вродени гени за него. Същото се отнася и за потните жлези. Например, хората, които са били ангажирани с активен спорт в детството си, имат по-силно развити потни жлези, отколкото тези, които са предпочитали по-спокойни дейности. Има някои начини за намаляване на прекомерното изпотяване, които ще направят лятото по-приятно.

Ограничаване на физическите дейности

Когато се правят големи физически усилия за упражнения, ние естествено се потим повече. Колкото по-усилено и интензивно тренираме, толкова повече пот се отделя. Така че, ако желаете да намалите потенето, може да забавите малко темпото и да преразгледате тренировъчния режим за през горещото време.

Променете менюто си

Понякога прекомерното изпотяване е свързано с хранителните навици. Например, вино, топли и пикантни храни, кафе, сода и др., стимулират излишно потене. Можете да започнете да си записвате как е потенето след консумация на определени продукти. Това ще ви помогне да откриете ястия, които влияят върху вашето изпотяване.

Изберете подходящ дезодорант

Друг лесен начин за намаляване на изпотяване е да се намери перфектния за вас дезодорант. Препоръчително е да е без мирис или с едва забележим такъв, тъй като можете да го прилагате не само на мишниците си, но и в други области, където се изпотявате. По-добре е да го прилагате два пъти на ден – сутрин и вечер.

Приспособете тялото си към топлина

Друг начин е да адаптирате тялото си на топлина като посещавайте сауна два пъти седмично. Сауната наистина може да помогне на тялото ви да се адаптира към топлината. Това може да отнеме няколко седмици, но определено си заслужава.

Сменяйте дрехите си

И накрая, но също много важно е, да се изберат най-подходящите дрехи за лятото. Те не трябва да бъдат направени от синтетични материи, които не позволяват на тялото ви да диша. Изберете подходящи дрехи, дори ако това ще ви струва малко повече.

Надяваме се, че тези съвети са полезни за вас. Грижете се добре за тялото си, особено през лятото.

 

Автор: Jana Rookard

Източник: http://blogs.naturalnews.com/sweat-less-hot-weather/Вашият коментар