Какво е алкална вода?

Алкалност и киселинност се измерват по скалата на рН, която е от 0 до 14 и измерва концентрацията на водородни йони. Неутралност се измерва при стойност 7.0, докато киселиност е под 7.0 и алкални съединения (или бази) са по-големи от 7.0. Алкална вода е вода, която е над 7.0 по скалата на рН.

Симптоми на кисело тяло

– мускулна болка или спазми след ходене на къси разстояния
– постоянна умора
– лесно изчерпване на въздух
– често усещане, че въздухът не достига.

Значение на алкалността

От векове знаем, че храната може да определи общите ни нива на рН. Д-р Ото Варбург от Германия. носител на Нобелова награда през 1931 г., открива, че причината за 95% от всички ракови заболявания е киселата среда. Той също така показва, че ракови заболявания не могат да виреят в алкална среда, където нивото на рН е 7.36 или повече.

Той твърди, че ацидозата (излишък на киселинност) е не само свързана с развитието на рак, но тя може да предизвика и други заболявания като остеопороза, диабет, сърдечни заболявания и почти всички други хронични заболявания, от които страдаме днес.

Рецепта за алкална вода

Съставки:

 • 1 супена лъжица хималайска сол
 • 1 органичен лимон
 • 2 литра пречистена вода
 • 1 голям стъклен буркан (пластмасата има химикали и примеси, които са киселинни за тялото).

Начин на приготвяне
Излейте водата в чашата. Нарежете лимона на резени и го добавете, добавете и хималайската сол. Покрийте буркана и го оставете на стайна температура за 12-24 часа.

Как да я пиете

Ако искате да получите най-добри резултати от тази домашна алкална вода, ще трябва да я пиете сутрин, на гладно. Трябва да се пият най-малко 3 чаши от тази алкална вода всеки ден, на празен стомах. Може да се пие алкална вода и през деня.

 

Автор: Sherice

Източник: http://blogs.naturalnews.com

11 thoughts on “Как да си направим алкална вода, която се бори с умора, храносмилателни проблеми и рак”
 1. Хималайска сол. Това не е обикновена. В хималайската има повече вещества, необходими на човешкия организъм. За тая вода, солта е в рамките на нормалното. Няма да ходите да пиете/ядете само солта, нали? По малко не е във вреда. Вече много хубаво не е на хубаво. Високото кръвно също се регулира, когато средата на тялото е малко по-алкална. Пък ако кръвното е високо, има чесън, има ракийка (по малко ракия, естествено). Виждал съм и много статии, в които се разказва, че организма боледува, защото не си набавяме достатъчно вода през деня. А това като се пие и на гладно, достига пък до червата, чисти ги (малко или много), а доста от болестите идват от токсините, натрупани там. Това, което е във вреда са лекарствата (и някои от тях със страничен ефект „смърт“, но нищо…). Хранете се с добра храна, махайте лекарствата, осигурявайте нужните за тялото вещества, алкохолът е полезен(най-вече домашния), но никога с нищо (за каквото и да е) не прекалявайте крайно много. Лекарствата са за най-, най-краен случай. С водата също не бива да се прекалява. Това количество (3 чашки, може би чаени – те са 250 мл) леко много ми се струва, но пак е добре. Приемливо е. Ами… Успех!! Тая вода, според мен, гарантирано помага срещу болести, кръвно и така нататък (т. н.). :))

 2. интересува ме тази вода която е 2 литра,като изпия 3 чаши сутрин останалата вода какво се прави.Изпива ли се или остава за другия ден

 3. Може ли да се пие водата, която се събира от влагоуловителя ? На сайтовете, където ги продават ,пише, че става за ютиите т.е. е пречистена.

  1. Тази рецепта е пълна измама.В стъклена кана наливам 2 литра филтрирана и алкална вода с PH 7.5 нарязвам един лимон добавям 1 супена лъжица хималайска сол и след 15 часа резултата беше потресаващ.Водата беше с PH 6.5. Не всичко което пише е вярно.Теста съм го правил PH лентички.

   1. Лимонът е единствената храна в света, която е анионна „йон с отрицателен заряд“, при консумацията на тази вода организмът реагира с тези анионни свойства и прави водата алкална.

Напиши коментар

Добави обява

×
×