Много малко хора са наясно, че много от нещата, които се използват в кухнята имат неизползвани лечебни свойства. Натриев бикарбонат е основната съставка в содата за хляб, за която се говори доста тези дни, особено поради факта, че е в състояние да подобри функцията на бъбреците.

Ново изследване на британски учени показва, че натриев бикарбонат може драстично да забави развитието на хронични бъбречни заболявания.

Как сода бикарбонат „ремонтира“ бъбреците

Има много ползи от консумацията на сода за хляб през устата. Тя неутрализира киселините от нашата храна, като сяра, фосфор и азот, като им позволява да преминат без да нанасят никаква вреда на бъбреците.

Британски учени са установили, че когато натриев бикарбонат се използва заедно с вече установено лечение за бъбречна недостатъчност, може да се забави спада на бъбречните функции.

След 2-годишно проучване, само 6,5% от всички участници са имали нужда от диализа. Това е голям успех, тъй като около 33% от всички участници за били първоначално на диализа.

Как да се използва?

Не всеки човек може да консумира сода за хляб всеки ден. Тя обикновено се консумира смесена с вода, а понякога хора с чувствителен стомах не може да я пият. Но тя не е токсична и ако можете, я консумирайте всеки ден, за да се предотврати заболяване на бъбреците.

Други приложения на сода за хляб

– За лечение на алергии от отровен бръшлян или смрадлика. Паста, направена от сода и вода се използва за това.
– Горепосочената комбинация е ефективен антиацид.
– Премахване на трески.
– За битови цели като паста за зъби, шампоани, дезодоранти и др.

 

Автор:  mcshane

Източник: http://blogs.naturalnews.com/repair-kidneys-naturally-using-baking-soda/

Напиши коментар

Добави обява

×
×