Ракът на гърдата предизвиква нещастие в ежедневието, поради болезнената си природата и токсичните ефекти на различните възможности за лечение. Въпреки това, два пчелни продукти са показали обещаващи ефекти при лечение на рак на гърдата: мед и прашец. Предимствата на меда са много повече, отколкото някога сте си представяли.

Прекалено многото диагнози на рак на гърдата са проблем

Поради различни програми за повишаване на осведомеността, скринингът за рак на гърдата се е увеличил значително. Има, обаче, и страничен ефект от тези прекалени прегледи. Хиляди жени стават жертва, всяка година, тъй като някои медицински специалисти могат да объркат интрадукталния карцином на гърдата (DCIS) с рак на гърдата. Въпреки това, DCIS е доброкачествена лезия без инвазивност.

Диагноза за рак на гърдата неизменно кара пациента да се обърне към агресивни възможности за лечение, като мастектомия, лумпектомия, химиотерапия и лъчетерапия. Всички те са болезнени и носят дългосрочни опасности. Въпреки модерната апаратура в днешно време над 1.3 милиона жени в САЩ са грешно диагностицирани с рак на гърдата. Традиционно на пациенти с рак на гърдата се дава дългосрочна хормонална терапия след операция или лъчетерапия, за да се предотврати повторение.

Помислете за мед и пчелен прашец

Molecular And Clinical Oncology публикува проучване за ефектите на пчелен прашец и мед в лечението на рак на гърдата и става ясно, че те могат да намалят страничните ефекти на традиционните възможности за лечение на рак. Поради хормонални промени след лечението, повечето жени изпитват вълни и симптоми на менопауза. Хормоналните промени включват намаляване на женски хормони, такива като естроген. Пчелният прашец е полезен да се противодейства на последиците от тези промени.

Друго проучване, проведено сред жени в менопауза, показва, че приложението на екстракти от пчелен прашец подобрява качеството на живот чрез намаляване на силата и честота на горещи вълни. В проучването смес от полени и мед е давана на опитната група и мед е даван като плацебо на контролната група. И двете групи са били на хормонална терапия за рак на гърдата. Изключителен резултат от това изследване е, че медът може да намали симптомите на менопаузата толкова ефективно, колкото прашеца.

Заключението било, че медът може да повиши нивата на естроген при жените. Естрогенът е предварително смятан за канцероген, но няма достатъчно данни, за да се докаже тази хипотеза. Сега е установено, че естрогенът може да предотврати и дори потиска рака на гърдата и някои други ракови заболявания на репродуктивната система.

Предимства на меда за лечение на рак

Предимствата на меда са известни на хората от много дълго време. Но поради различни странични ефекти на противоракови лекарства и хормонална терапия, изследователите са се насочили към природни съединения и за меда е установено, че има стимулиращи естрогена ефекти, които могат да подобрят нивата на комфорт при хора с рак на гърдата. Мед и пчелен прашец също може да играят добра роля за превенция и терапия на няколко вида рак.

Автор: Dr. Adem Gunes

Източник: http://blogs.naturalnews.com/can-honey-used-fight-breast-cancer/

Напиши коментар

Добави обява

×
×