(NaturalNews)

Първото нещо, за което трябва да се помисли е квалифициране на вида болка, която изпитвате. В много случаи болките в гърба изчезват от само себе си в рамките на няколко седмици. Ако това е строго мускулно, от напрежение в работата или упражнения, прилагането на топлина може да помогне. Препоръчително е обичайната дейност или упражняване да продължи.

Ако болките в гърба са хронични или изключително тежки, би било разумно да се провери за други болести, които изискват други интервенции. Възможно е да има прищипан нерв, който може да изисква операция, или бъбречни инфекции, които трябва да бъдат премахнати или лекувани, ако са диагностицирани.

Ишиас, възпаление на седалищния нерв от долната част на гръбнака може да повлияе на долната част на гърба, като пренася болката в единия или двата крака. Но това обикновено е временно и лечимо с всичко, което е посочено в настоящата статия.

За повечето болки и страдания, защитниците на основната медицина предписват лекарства и болкоуспокояващи като ибупрофен. Но повечето от нас знаят, че е  по-добре да се стои далеч от тях. Има няколко начина да се помогне временно при остра болка в долната част на гърба без лекарства.

Помогнете си сами

Бяла върба: Кората от бяла върба е била използвана в продължение на векове за облекчаване на болка. Тя съдържа салицин, най-активната съставка за облекчаване на болката. Това е, което се използва в аспирина. Но аспиринът използва синтетична форма, ацетилсалицилова киселина.

Салицин, получен по естествен начин от кората, не съдържа някой от нежеланите ефекти на аспирина. Въпреки че метаболитни процеси за преобразуване на природния салицин до салицилова киселина може да отнеме няколко часа, ефектът е по-дълготраен, отколкото от по-бързо действащия аспирин.

Магнезий: Повечето от нас са с дефицит на този минерал. Но за да се отпуснат мускулите и намалее болката се изисква продуктът да се усвоява лесно и да е в големи количества. Трансдермалните магнезиеви масла могат да се прилагат на болезнената зона директно.

Друг метод е магнезий на прах, който се разтваря във вода. Този тип магнезий действа бързо и отпуска нервите и мускулите.

Хатха Йога: Нежна стречинг йога често е много добра и полезна за страдащите от хронични болки в гърба. На разположение са учебни класове, но с помощта на книги или видеа може да практикувате и сами вкъщи. Практикувайте ежедневно с правилно изпълнение на позите и винаги завършвайте с няколко минути релаксация.

Помощ от другаде

Масаж: Посещенията при професионален масажист са доста ефективно средство. Ако не може да си го позволите, винаги може да помолите вашия партньор или приятел да ви направи  масаж.

Чекръкчия: Стар и изпитан метод, макар и повечето хора да се отнасят с недоверие.

Акупунктура: Акупунктурата е традиционна китайска медицина и се оказва много ефективна при болки в гърба.

Автор: PF Louis

Източник: http://www.naturalnews.com/036030_back_pain_muscles_remedies.html#ixzz2X7FBavY9

Превод от английски на български

By admin

One thought on “Как натурално да се преборим с болките в гърба?”
  1. Радварадвам се че ви има Тиа които с опита си с едно друго и по този начин. Идея си нямате колко помагате на хората в беда

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *