Тонзилит и болки в гърлото са често срещан проблем за всички възрастови групи, особено през зимните месеци. Ако все още имате сливици, те се намират в задната част на гърлото  и са по една от двете страни. При някои хора може да видите дупки или отвори в тях. Дълго време се е смятало, че сливиците са ненужни и нямат реална цел. Това не е така.

Сливиците действат като система за филтриране на бактерии, вируси и токсини. Когато бактерии, вируси, токсини и от време на време останали хранителни частици се натрупват, може да възникне инфекция. На много хора се е случвало да погледнат в задната част на гърлото си и да видят бели топченца и да изпаднат в паника.

Това, което виждате, са гнойни налепи по сливиците или наричани още камъни по сливиците. Повечето лекари ще погледнат в задната част на гърлото с депресор за език и фенерче и с кимване ще кажат „М-м-м, да, имате инфекция.“ След това те ще ви дадат рецепта за антибиотици. Това, което не правят, обаче, е най-логичното нещо и то е да ви кажат да премахнете тези налепи.

Тези петна от заразен материал, просто седят в гърлото и позволяват възпалението да тлее и вероятно да се влоши. Те също заемат място, което води до по-затруднено преглъщане, повишена болезненост и усещане за нещо забито в гърлото.

Не е толкова трудно да се отстранят у дома, ако можете  – направете го.

Как да премахнете гнойни налепи по сливиците:

1. Измийте си зъбите добре, за да отстраните възможно най-много бактерии от устата си. (Измийте ги както преди, така и след отстраняване на налепите.)

2. Вземете клечка за уши (не използвайте нищо остро, тъй като тъканта в гърлото е много нежна, лесно пробиваема и податлива на инфекции) и намокрете памука в края.

3. Вместо да се бута в самия налеп, натиснете леко върху кожата около него. Тези налепи са в джоб и са по-големи от това, което виждате навън. Приложете натиск, така че в крайна сметка налепът трябва да излезе.

4. Изплюйте, не поглъщайте.

Ако искате да разгледате налепа, знайте, че мирише лошо, което е прекрасно доказателство, че този налеп се състои от бактерии и вируси.

Направете си гаргара с топла солена вода (за предпочитане розова хималайска), за да помогне за изчистване на останали отломки в сливиците и да им помогне да се излекуват. Добавете и капка етерично масло (карамфил, портокал, лимон, лайм, мента – всяко масло, което може да бъде взето вътрешно, тъй като те са антибактериални и антивирусни).

Кликнете тук за видеа за отстраняване на налепи в сливиците*.

Внимание – гледката не е приятна *.
Отстраняването на тези налепи често помага и за лечение на хронична халитоза (лош дъх).

Сега, как да се отървете от болки в гърлото и тонзилит:

  • Сварете за 15 минути 200 мл вода и 80 г смлян кимион.
  • Прецедете и прибавете 50 мл вода. След това се загрява, докато заври.
  • След като заври добавете 1 супена лъжица  твърд алкохол – коняк, уиски, бренди …
  • Взимайте по 1 с.л. на всеки 30 минути. След 2 часа можете да започнете да чувствате облекчение.

Всички симптоми на възпалено гърло или тонзилит трябва да изчезнат след 4 часа.
Ако вашият случай е по-тежък, продължете да го вземате, докато не помогне.

Пийте много топли течности (топла вода с лимон, мед, ябълков оцет, канела) всички или някои от тези ще помогнат много.

Тази рецепта е много подходяща за хората с хроничен тонзилит или възпалено гърло.
Надяваме се скоро да се чувствате по-добре!

 

Автор: Sarah Barendse

Източник: http://blogs.naturalnews.com/help-heal-tonsillitis-chronic-sore-throat/

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×