Камъни в бъбреците – естествени лекарства, предотвратяване и какво наистина ги причинява

(NaturalNews)

Повече от 12% от мъжете и около 7% от жените ще трябва да се справят с камъни в бъбреците в даден момент от живота си. Веднъж след като сте ги имали, статистики показват, че е вероятно да ги получите отново. Статистиката показва, че имате 80% вероятност за повторна поява.

Бъбречните камъни  отварят кръгозора на хората за природна медицина.

Конвенционалните лекари ни казват, че честите причини включват твърде много калций, твърде много витаминни добавки, твърде много животински протеини и генетиката.

Генетиката може да доведе до предразположение към бъбречни камъни, но наученото поведение (диетата) в семейството е причината за поява на камъните в семействата. Някои лекарства, евтини добавки, газирани напитки, отглеждани във фабрики продукти от животински произход, готварска сол, вода от чешмата и киселинна диета могат да доведат до образуване на камъни в бъбреците.

Диета от пресни, нерафинирани, цели храни предотвратява камъни в бъбреците.

Как да предотвратим камъни в бъбреците

Магнезиев цитрат, комплекс B витамин с повече витамин B6, много лимонов сок, подсладен със стевия и здравословна диета няма да позволят образуването на камъни в бъбреците от значителен размер.

Изследователи от Харвард откриват, че ежедневен прием на 180 мг магнезий и 10 мг витамин В6, всъщност могат да предотвратят 92,3% от камъните в бъбреците. Други проучвания показват огромни намаления само с 500 мг магнезий на ден.

Диетата е от решаващо значение

В основата на здравословния начин на хранене са пресни, сурови, органични продукти. Избягвайте рафинираните храни, включително готварска сол, захари и брашна. Пийте много вода. Изворната вода от екологично чист източник има многобройни ползи за здравето, дестилираната вода също е много чиста и добра за вас, ако консумирате достатъчно плодове и зеленчуци. Пийте лимонов сок, подсладен със стевия всеки ден. Лимоните също намаляват вероятността от камъни в бъбреците.

Ако пиете кафе, преминете към чай. Проучванията показват, че черният и зелен чай намаляват риска от развитие на камъни в бъбреците. Не яжте конвенционално отглеждани животински продукти.

Избягвайте нездравословни хранителни добавки и протеини на прах с ниско качество.

Други храни, които предотвратяват и отстраняват камъни в бъбреците включват суров ябълков оцет, корен от глухарче, зехтин, боб и диня.

Естествени средства за камъни в бъбреците

Пийте около 2 литра лимонада с червена боровинка и стевия на 100 килограма телесно тегло всеки ден. Вижте рецептата тук. Бъдете внимателни със сока от червена боровинка в дългосрочен план. Краткосрочно е добре за изкарване на камъните и за лечение на инфекции на пикочните пътища. Сокът от боровинки съдържа полифенолни съединения, които разтварят камъните в бъбреците и ги отмиват от тялото чрез урината. Но в някои изследвания е доказано, че дългосрочната употреба е възможно да доведе до образуване на камъни, вероятно поради високото си съдържание на оксалова киселина.

Също така пийте една чаша ябълков оцет и яжте една супена лъжица нерафинирана черна меласа всеки ден, за да се балансирате PH-то на тялото.

Ако мислите да купувате тинктура или чай, разгледайте следните билки, които са показали много пъти, че безболезнено и бързо помагат за отстраняване на камъни в бъбреците:

  • Листата от коприва помагат за поддържане на потока на вода през бъбреците и пикочния мехур и предотвратяват образуването на кристалите в камъни.
  • Коренът от хортензия е мощен диуретик и също така билка, която изхвърля и предотвратява образуването на камъни в бъбреците.
  • Коренът от Eutrochium осигурява защита срещу камъни в бъбреците и увеличава отделянето на урина. Коренът също играе роля в поддържането на алкално тяло чрез отстраняване на излишната пикочна киселина, която е причина за камъни в бъбреците.
  • Коренът от бяла ружа премахва токсините и успокоява клетъчните мембрани в отделителната система, което улеснява отделенято на камъните в бъбреците.
  • Билката хвощ помага за регулиране на съхранения в организма калций и успокоява възпалението на пикочните пътища.
  • Листата от мечо грозде увеличават бъбречната циркулация и ограничават съдържанието на киселина в урината.
  • Царевичната свила намалява риска от повтарящи се бъбречни камъни и спомага за лечение на инфекции на пикочния мехур.
  • Цветята на златника (енчец) се борят с инфекциите на уринарния тракт и помагат за промиване на камъните в бъбреците.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Michael EdwardsВашият коментар