Канабис разтваря раков тумор в малко бебе, смятано за “бебе чудо” от лекар

(NaturalNews)

Вместо да избере химиотерапия и радиация, в опит да се смали неоперабилен тумор на мозъка, бащата на осеммесечно бебе настоява за алтернативно лечение с масло от канабис. Лекуващият лекар на бебето, д-р Уилям Кортни, в началото на кариерата си първоначално е бил скептичен за употребата на канабис като лекарство, но оттогава е видял такива впечатляващи резултати, че сега той е твърд застъпник за неговото използване.

“Те поставяха канабиноидно масло на биберона на бебето два пъти на ден, повишавайки дозата … И в рамките на два месеца имаше драстично намаление, достатъчно за детския онколог да им позволи да продължат напред без преследване на традиционната терапия”, казва д-р Кортни в интервю за The Huffington Post.

На четвъртия месец туморът беше напълно изчезнал. И след осем месеца лечение мозъчната тъкан е била считана за напълно нормална.

Д-р Къртни отбелязва, че успешното прилагане на канабис  означава, че “заради това детето няма да има дългосрочни странични ефекти, които щяха да последват от много висока доза химиотерапия или радиация … в момента детето се нарича “бебе чудо”, и аз ще трябва да се съглася, че това е идеалната реакция на първа линия, която трябва да настояваме за терапия на всички деца, преди да се започне използване на лекарства, които имат ужасяващи дългосрочни странични ефекти.”

Лечебен феномен

Канабисът има широк диапазон на регистрирани терапевтични употреби – от рак до астма, както и от невродегенеративни заболявания до автоимунни заболявания. Няколко американски щата са признали полезните лечебни аспекти на канабис и затова са го направили достъпен за медицински цели. От друга страна, два щата, Вашингтон и Колорадо, предприеха стъпка по-напред и легализираха канабиса за употреба за отдих.

Многобройни проучвания подкрепят невероятния лечебен капацитет на канабиса, особено по отношение на рака. Националният институт за рака е документирал 25 проучвания за изключителната мощност, която притежава канабисът за спиране  развитието на рака. В тестове с животни, две форми на рак на черния дроб – тумори чернодробен аденом и хепатоцелуларен карцином – намаляват, когато е бил даван канабис. Доброкачествените тумори в други органи, като панкреас, тестисите, матката, млечната жлеза и хипофизата, също са били намалени. Няколко прегледи откриват също, че канабиноидите изглежда насърчават ракова клетъчна смърт (апоптоза), докато запазват нормалните клетки. Освен това, канабисът индуцира програмирана клетъчна смърт в клетъчни линии от рак на гърдата и предлага защита срещу колоректален и белодробен рак.

Очевидно списъкът с ползи може да продължи вечно. За да научите повече за чудото на канабиса, гледайте този изчерпателен документален филм от водещи изследователи и лекари в областта.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Carolanne WrightВашият коментар