(NaturalNews) Канелата е често допълнение към сладкиши и всякакви други сладкарски изделия. Канелата може също да се използва за понижаване на кръвната захар, лечение на обикновена настинка и за разреждане на кръвта. В действителност, има лекарства получени от синтетичната форма на канела. Използвана в китайската медицина, канелата се извлича от кората на дърво с родина Цейлон (Шри Ланка). Активната съставка се съдържа в маслото от кората на дървото. Маслото от канела действа успокояващо на нервната система.

Лечебните свойства на канелата

Канелата може да се използва за лечение на сърдечно-съдови заболявания, тъй като е известно, че води до намаляване на холестерола. Продължаващите изследвания за използването на канела непрекъснато показват, че тя намалява кръвната захар. Канелата действа противогъбично и може да лекува гъбични инфекции и млечница. Тя може да се използва за лечение на хеликобактер пилори бактериални инфекции, които водят до язви. Канела може да се използва като гаргара за лечение на възпалено гърло.

Канела се използва в китайската медицина, аюрведа медицината, Египет и Рим

В традиционната китайска медицина канелата се използва повече от пет хиляди години за лечение на настинки, подобряване на храносмилането и лечение на гадене, диария и болезнена менструация. Тя може да се използва за подобряване  здравето на тези, които имат хронично студени крака и горещa горна част на тялото, състояние, известно в китайската медицина като „Куай.“

Канелата е била използвана от египтяните за балсамиране на мумии, а също и за запазване на месо. Древните римляни използвали канела при кашлица и простуда, а също и са я горили за изчистване на въздуха. През първи век от н.е. Плиний Стари пише, че канелата е била 15 пъти по-ценна от среброто. В индийската аюрведа медицина, канелата се използва за лечение на диабет и лошо храносмилане. Канелата е съставка и  в чайове, подпомагащи храносмилането на плодове и млечни продукти.

Предупреждение за използване на канела

Бременните жени трябва да избягват употребата на канела, тъй като тя може да доведе до разреждане на кръвта. Също така е препоръчително за всички, приемащи лекарства за разреждане на кръвта или лекарства за диабетици, да се консултират с медицинските консултанти, преди да добавят канела към диетата си.

Източник: http://www.naturalnews.com/042991_cinnamon_blood_sugar_common_cold_cure.html#ixzz2lLp1F481

Автор: Talya Dagan

Превод от английски на български

 

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×