С родина Бразилия, кашу са ядки във формата на полукръг, със сладък вкус и множество приложения в кухнята. Деликатно сладки, хрупкави и вкусни ядки, които са пълни с енергия, антиоксиданти, минерали и витамини от съществено значение за здравето.

Две шепи кашу е терапевтичен еквивалент на доза от медикамента Prozac. Кашу действат върху химията на мозъка почти по същия начин, по който антидепресантите. Позволява ви да се чувствате добре, по-малко депресирани, докато се избягват страничните ефекти на антидепресантите. Разбира се, това е нещо, което Голямата Фарма крие от нас.

Ниацин и триптофан

Две основни важни хранителни вещества, открити в кашу са ниацин (B3) и триптофан. Ниацин и триптофан помагат за стабилизиране на нервната система, намаляване на риска от сърдечни атаки и предотвратяване на тревожност и депресия.

Други ползи за здравето на кашу

Предотвратява рак

Проантоцианидини са клас флавоноли, които се борят срещу туморните клетки, като ги спират да се разделят допълнително. Тези проантоцианидини и високо съдържание на мед в кашу помагат в борбата срещу раковите клетки и ви държат далеч от рак на дебелото черво. Това е едно от основните предимства на кашу.

Предотвратяване на камъни в жлъчката

Данните, събрани от 80,718 жени от Nurses’ Health Study показват, че жените, които ядат най-малко 30 грама ядки всяка седмица, като кашу, имат 25% по-нисък риск от развитие на камъни в жлъчката.

Помага при отслабване

Въпреки, че кашу се разглеждат като мазнини, те съдържат добър холестерол. Така че противно на общоприетото схващане, тези, които ядат кашу поне два пъти седмично наддават на тегло по-малко в сравнение с тези, които ядат по-малко.

Лекува анемия

Кашу са източник на желязо, който е от жизненоважно значение за пренасяне на кислород в организма и помага при функционирането на ензимната и имунна система. Недостигът на желязо в храната може да доведе до телесна умора, анемия, повишена чувствителност към инфекции.

Здрави венци и зъби

Магнезий също присъства в кашу, което е много добро за костите. Той дава здрави зъби, както и силни венци.

Имунна система

Кашу съдържа цинк, който играе жизнено важна роля в укрепването на имунната система срещу микробни инфекции, синтеза на протеини и зарастването на раните. Изключително важно е по време на бременността за растежа на бебето и в годините на детството, за да се поддържа стабилно състояние на организма в развитието.

Автор: Phyllis Bentley

Източник: http://blogs.naturalnews.com/cashew-nutrition-absolute-best-cure-depression-without-medication/

Напиши коментар

Добави обява

×
×