плодове-и-зеленчуци

(NaturalNews) Ракът може да бъде спрян без използването на токсични, смъртоносни химикали. И все пак, повечето конвенционално-образовани лекари все още остават „шокирани“ да открият нарастващия брой специалисти по рак, обръщащи вниманието си към естествени стратегии за превенция на рак. Един от най-мощните убийци на рак е флавоноид, известен като кверцетин.

Кверцетинът се намира в редица плодове и зеленчуци, и способността му да се бори с болестта на множество фронтове го прави особено ефективен като превантивно съединение за рак. Изследванията показват, че хора с най-висок прием на кверцетин имат значително по-нисък риск от смърт от много от основните видове рак, включително на белия дроб, дебелото черво, стомаха и други ракови заболявания, както и намален риск от рак на гърдата.

Какво е толкова специалното на кверцетина?

Ракът е на второ място след сърдечно-съдовите заболявания, като водеща причина за смърт в САЩ, докато конвенционалните грижи за рак са склонни да оставят пациентите слаби и уязвими за повторната поява на ракови образувания и развитие на нови злокачествени заболявания. Това е така, защото тези лечения използват опасни химикали и смъртоносна радиация – които унищожават имунната функция и увеличават риска от преждевременна смърт.

За щастие, кверцетинът предлага по-безопасен, естествен подход за спиране на разпространението на рака, привидно още преди да е започнало. И това е смисълът, добро хранене и силно (здраво) тяло е неприятелска среда за растеж на ракови клетки.

Разкриване на силата на кверцетина

Ключът към ползите на кверцетина е, че той работи на клетъчно ниво, пречейки на процесите, които трансформират здравите клетки в злокачествени ракови клетки. Противовъзпалителните и антиоксидантни свойства на кверцетина защитават скъпоценната клетъчна ДНК от опасни мутации, причинени от индуциращи рак агенти. Кверцетинът действа като „замразява“ бързата репликикация на раковите клетки – прихващайки ги в капан в ранна, непродуктивна фаза на клетъчния размножаващ цикъл.

Това не само спира растежа на тумора, но също така води директно до клетъчна смърт чрез процес, известен като апоптоза – присъщото програмиране на здравите клетки обикновено разчита на спиране на прекомерно възпроизвеждане. В допълнение, кверцетинът благоприятно ограничава химическите сигнални пътища, които са анормални в раковите клетки.

Кверцетинът е едно от многото мощни лекарства, получени от растителни екстракти. И както всички знаем, растенията съдържат толкова много потенциал за оптимално здраве на хората, защото те ни помагат да издържаме на множество разрушителни сили, като радиация, окислително увреждане и химични токсини, които могат да бъдат смъртоносни. Въпреки това, растенията, консумирани като храни и напитки прехвърлят много от техните защитни ползи чрез флавоноиди, които лесно се прехвърлят в човешкото тяло.

Науката зад кверцетина

Изследване за ползите на кверцетина върху ракови клетки на гърдата, проведено от учени в Китай, е показало противотуморни свойства. Друго проучване установило, че редовен и чест прием на богати на кверцетин храни понижава риска от рак на белите дробове с още по-силен ефект сред заклетите пушачи.

Изследвания върху населението са установили, че хората с най-високи нива на кверцетин намаляват риска от рак на белите дробове с 51 процента и 65 процента сред пушачите. Рискът от рак на дебелото черво може да се намали с 32 процента и ракът на стомаха намалява с 43% сред тези с най-висок прием на кверцетин.

Кверцетинът се намира в голямо разнообразие от храни, от червен лук и домати до зелен чай и люспите на гроздето. Други значителни източници на кверцетин, включват: плодове и зеленчуци (особено цитрусови плодове), лук, магданоз, ябълки, градински чай, чай и червено вино (не че бих предложил пиене на вино за предотвратяване на рак).

И нека не забравяме, зехтинът, както и вишни и тъмни горски плодове,  също са отличен източник на флавоноиди – включително кверцетин.

И накрая: Добро хранене, техники за намаляване на стреса и здравословни духовни практики, като медитация и молитва, може да свършат много работа за пътя към живот без рак.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Jonathan Landsman

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×