Морски-водорасли

(NaturalNews)

Келпът, който понякога се означава като кафяви водорасли е сензационна билка, която идва от морето. Той е буквално пълен с голямо количество микроелементи и витамини. Вероятно е безопасно да се каже, че няма други водорасли, които да осигуряват същите внушителни количества от различни основни хранителни вещества. Интересното е, че растенията, идващи от морето са запазили своята висока хранителна стойност през времето. Същото не може непременно да се каже за зеленчуците и плодовете на земята, които непрекъснато се сблъскват с последиците от продължаващата ерозия на почвата и замърсяването.

Келпът е силно изпълнен с йод, протеини, фибри и натриев алгинат, вещество, което помага за премахването на радиоактивни елементи от организма. Тъй като поддържането на достойни нива на йод може да изиграе ключова роля в поддържането на здрава функция на щитовидната жлеза, редовната консумация на водорасли определено е нещо, което трябва да бъде насърчавано. Смята се също, че водораслите могат да помогнат на храносмилателната система или дори да действат като пречиствател на кръвта.

Келпът е естествен диуретик и освен, че помага да се отървете от излишната вода, той е надежден за премахване на натрупаните токсини от тялото. Също така растението се използва отдавна за заздравяване на ноктите и дори насърчава растежа на косата или най-малкото намалява цъфтящи краища и счупвания на ноктите. Някои учени вярват, че келпът е наравно с други известни суперхрани, след като изследванията показват забележителните му свойства против стареене и за загуба на тегло.

Изследвания показват, че келпът е продукт против стареене, който насърчава загуба на тегло

Изследователи от Университета на Нюкасъл са изследвали ефектите, създадени от фибрите в келпа, когато се консумира. Те веднага отбелязали значително намаление в храносмилането и усвояването на мазнините, особено  когато се сравнява с повечето други лечения за отслабване на пазара. Знаейки, че йодът играе съществена роля при комбиниране с тирозин, за да се регулират различни физиологични функции, общото мнение е, че келпът, който е чудесен източник на йод, пряко помага на щитовидната жлеза да нормализира правилно обмяната на веществата и вследствие насърчава загуба на тегло.

През 2009 г. японски учени експериментирали върху мишки с наднормено тегло, предизвикано от диета с високо съдържание на мазнини. Целта е била да се разбере, как ще реагират плъховете, когато им се дава торорокомбу, традиционна японска храна, направена от келп. Те бързо осъзнали, че келпът е бил отговорен за понижаване  нивата на триглицеридите.

През 2008 г. друго изследване показало, че вида на йод, намерен в келпа, активно помага за премахване на бушуващите свободни радикали от кръвните клетки,  известни със стимулирането на процеса на стареене.

Съдържанието на магнезий, желязо, калций и калий в келпа могат да бъдат доста полезни за жени по време на месечния им цикъл, по време на бременност и в периоди на кърмене. Тези минерали също играят роля в борбата с инфекциите, особено по време на сезоните на грип, настинка и алергии. Желязото, комбинирано с магнезий, също помага да се поддържа здравословен кръвен поток и цялостна хомеостаза.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: P. Simard

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×